Ukrainos žvalgyba: Baltarusijos mėginimas stoti į karą taps jai savižudybe

Ukrainos žvalgyba: Baltarusijos mėginimas stoti į karą taps jai savižudybe


Jeigu Baltarusija mėgins įsijungti į antžemines operacijas Rusijos plataus masto kare prieš Ukrainą, tai taps jai savižudybe, pareiškė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.


Pasak jo, informacija, kad esą Baltarusija ruošiasi pulti Ukrainą, skleidžiama sąmoningai. Tokiomis specialiosiomis informacinėmis-psichologinėmis operacijomis dažnai vienu metu siekiama kelių tikslų.  


„Ir šiuo atveju matome įvairius tikslus. Viena vertus, sukelti ukrainiečių, taip pat ir gyvenančių pasienio rajonuose bei srityse, paniką. Dezorientuoti Ukrainos gynybos pajėgas, jas išsklaidyti, atitraukti iš kitų ruožų.


Šios specialiosios informacinės-psichologinės operacijos objektai ir taikiniai taip pat yra pati Baltarusija ir baltarusiai. Siekiama, kad imtų kibirkščiuoti, kad Baltarusija vis dėlto būtų įtraukta į plataus masto karą, ko iki šiol nebuvo“, - pažymėjo pareigūnas.


Tačiau A. Jusovas pridūrė, jog negalima teigti, kad Aliaksandro Lukašenkos režimas nekelia grėsmės.


„Ji yra, ir Lukašenka padeda Putinui ir ginklais, ir šaudmenimis, ir šarvuotąja technika. Jis suteikė savo oro erdvę Rusijai, kad ši galėtų atakuoti Ukrainą, bet kol kas negalime tvirtinti, kad jau artimiausiu metu įvyks plataus masto įsiveržimas iš Baltarusijos, ir ji bus įtraukta jau į antžeminę operaciją“, - pareiškė Ukrainos žvalgybos atstovas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)