JAV generolas: tikimybė, kad Ukraina gali visiškai išstumti Rusiją, menka

JAV generolas: tikimybė, kad Ukraina gali visiškai išstumti Rusiją, menka


Aukščiausias JAV generolas pareiškė, kad yra maža tikimybė, jog Ukraina gali kariniu būdu priversti Rusiją palikti visą jos okupuojamą Ukrainos teritoriją, įskaitant Krymą.


„Ukrainos karinės pergalės tikimybė, išvijus rusus iš visos Ukrainos, įskaitant (...) Krymą, tikimybė, jog tai įvyks kuriuo nors metu netrukus, kariniu požiūriu nėra didelė“, – sakė Pentagono jungtinių štabų vadų pirmininkas generolas Markas Milley.


Rusijos atakos prieš Ukrainos infrastruktūrą - teroro kampanija ir karo nusikaltimai


Rusijos atakos prieš Ukrainos infrastruktūrą yra teroro kampanija ir karo nusikaltimai, kurių Maskva imasi po visiškų jos pajėgų nesėkmių mūšio lauke, pareiškė aukščiausias JAV generolas.


„Rusija renkasi išnaudoti savo laiką bandydama pergrupuoti pajėgas ir vykdo teroro kampaniją, kuo didesnių Ukrainos civilių kančių kampaniją, kad palaužtų ukrainiečių moralę“, – sakė Pentagono Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley.


Jei Kinija užpultų Taivaną


Aukščiausias Pentagono generolas perspėjo, kad jei Kinija užpultų Taivaną, tai būtų tokia pati didelė strateginė klaida, kaip Rusijos invazija į Ukrainą.


„Manau, tai būtų neprotinga, tai būtų politinė, geopolitinė, strateginė klaida, tokia pati, kokią (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas padarė Ukrainoje“, – sakė JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>