Lenkijos Senatas pripažino Rusiją teroristiniu režimu

Lenkijos Senatas pripažino Rusiją teroristiniu režimu


Lenkijos Senatas trečiadienį priėmė rezoliuciją, kuria Rusijos valdantysis režimas pripažįstamas teroristiniu. Senatoriai už tai balsavo vienbalsiai ir pasmerkė Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą.


Rezoliucijoje teigiama, kad Rusijos kariuomenė terorizuoja Ukrainos miestų gyventojus ir bombarduoja civilinius objektus, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir jo pavaldiniai „grįžo prie žiaurių stalinistinių ir nacistinių režimų „praktikų“.


„Banditai su rusiškomis uniformomis kankina ir žudo karo belaisvius ir civilius okupuotose teritorijose. Jie grobia ukrainiečių vaikus, deportuoja, perkelia ir siunčia Ukrainos piliečius į Rusijos gilumą“, – sakoma rezoliucijoje.


Įstatymų leidėjai pažymėjo, kad Rusiją reikia nugalėti ir atimti iš jos galimybę kelti pavojų kaimyninėms šalims.


Ukrainiečių portalas „Guildhall“ primena, kad anksčiau spalio mėnesį Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (PACE) pritarė rezoliucijai, kurioje Rusija paskelbta teroristiniu režimu. PACE tapo pirmąja tarptautine organizacija, suteikusia tokį statusą Rusijai.

REKLAMA


Dar anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino JAV Valstybės departamentą pripažinti Rusiją teroristine valstybe. Pasak jo, „toks sprendimas automatiškai apsunkintų teroristinės valstybės egzistavimą“.


Rusiją teroristine valstybe taip pat yra pripažinusios Lietuva ir Estija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)