Italijoje po antro balsavimo rato prezidentas vis dar neišrinktas

Italijoje po antro balsavimo rato prezidentas vis dar neišrinktas


Antradienį Italijoje vykusiame prezidento rinkimų rate laimėtojo nebuvo, o pagrindinių valdančiųjų partijų įstatymų leidėjai vėl atidavė tuščius balsalapius.


Kaip ir pirmadienį, pirmąją balsavimo dieną, niekas nesurinko dviejų trečdalių iš 1 009 rinkikų balsų, kurių reikia norint išrinkti Sergio Mattarellos įpėdinį. Centro kairės ir centro dešinės partijos nesusitarė dėl bendro kandidato.


Panašių rezultatų tikimasi trečiadienį vyksiančiame trečiajame rate. Tik po ketvirtojo balsavimo rato, kuris numatytas ketvirtadienį, pergalei užteks absoliutinės daugumos.


Buvusiam ministrui pirmininkui Silvio Berlusconiui pasitraukus iš varžybų dėl aukščiausio valstybės posto, partijų lyderių derybos dėl galimo kandidato suaktyvėjo.


Rinkimuose tradiciškai nėra oficialių kandidatų, tačiau dabartinis ministras pirmininkas Mario Draghis ilgą laiką buvo laikomas favoritu šioms pareigoms.


Kadangi jis negali užimti abiejų pozicijų, Romoje jau kelias savaites vyksta derybos, kaip elgtis su jo vyriausybe, kurioje atstovaujamos beveik visos pagrindinės parlamentinės partijos.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)