JAV perspėja: Rusija turi planų dar padidinti savo pajėgas prie Ukrainos sienos

JAV perspėja: Rusija turi planų dar padidinti savo pajėgas prie Ukrainos sienos


JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad JAV žino, jog Rusija turi planų per labai trumpą laiką padidinti ir taip „labai reikšmingas pajėgas“ prie Ukrainos sienos.


Tai suteiktų Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui galimybę „taip pat per labai trumpą laiką imtis tolesnių agresyvių veiksmų prieš Ukrainą“.


„Per pastaruosius porą mėnesių skyrėme daug dėmesio Ukrainai dėl didelio Rusijos pajėgų sutelkimo prie Ukrainos sienos“, – trečiadienį A. Blinkenas sakė JAV ambasados Kijeve darbuotojams.


A. Blinkenas Ukrainoje nusileido trečiadienio rytą, tvyrant didelei įtampai ir susirūpinimui, kad užsitęsęs Ukrainos ir Rusijos konfliktas dėl Rusijos provokacijos gali virsti karu.


Jis ketina susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, taip pat su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba.


„Tai yra diplomatinės pastangos deeskaluoti įtampą, kurią kelia neišprovokuotas Rusijos kariuomenės telkimas prie Ukrainos sienų“, – rašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.


Ketvirtadienį A. Blinkenas ketina vykti derybų į Berlyną, o penktadienį – į Ženevą susitikti su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)