Austrija džiūgauja dėl karantino nesiskiepijusiems: papildomai paskiepyta pusė milijono

Austrija džiūgauja dėl karantino nesiskiepijusiems: papildomai paskiepyta pusė milijono


Karantinas nepasiskiepijusiems asmenims Austrijoje, anot federalinio kanclerio Alexanderio Schallenbergo, jau duoda pirmųjų rezultatų. Ši priemonė „jau veikia“, sakė jis.


„Praėjusią savaitę papildomai paskiepyta beveik pusė milijono žmonių –  būtent to mes ir siekiame“, - kalbėjo kancleris.


A. Schallenbergas omenyje turėjo tai, kad nepasiskiepijusieji dar prieš pirmadienį įsigaliojant karantinui ėmė vakcinuotis. Karantinas kol kas 10 dienų galios visiems vyresniems nei 12 metų amžiaus žmonėms, kurie neturi pažymos apie vakcinaciją ar per praėjusias 180 dienų įveiktą ligą.


A. Schallenbergas pavadino karantiną „sunkia“ priemone. Vyriausybė dėl jo esą apsisprendė „ne lengva širdimi“, nes tai reiškia, kad dalis gyventojų dėl to „netenka dalies laisvių“. Tačiau vienintelis šansas išeiti iš užburto pandemijos rato yra skiepijimo lygio kėlimas, pabrėžė kancleris. 65 proc. paskiepytų gyventojų yra „gėdingai žemas“ rodiklis.


Vyriausybės vadovas neigė, kad nesiskiepijusiųjų karantinas yra diskriminacija. Vyriausybė esą konsultavosi su konstitucinės teisės ekspertais. Jo tikslas „visiškai aiškus“: „Aš noriu, kad nepasiskiepijusieji vakcinuotųsi, o ne kad pasiskiepijusieji būtų uždaryti“.

REKLAMA


Toks bus ir tolesnis jo kursas, sakė kancleris. Jis niekaip negalįs įsivaizduoti, kad du trečdaliai visuomenės iš „solidarumo“ su trečdaliu nesiskiepijusiųjų būtų pasiruošę patys atisakyti laisvių ir užsidaryti karantine.


Infekcijų skaičiai Austrijoje pastaruoju metu smarkiai augo. 100 000 gyventojų per septynias dienas tenkantis naujų infekcijų skaičius pastaruoju metu viršijo 800.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>