PSO: mokyklų uždarymas „padarė daugiau žalos nei davė naudos“

PSO: mokyklų uždarymas „padarė daugiau žalos nei davė naudos“


Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos biuras nerekomenduoja dėl augančio COVID-19 infekcijų skaičiaus vėl uždaryti mokyklas. Tai turėtų būti paskutinioji priemonė.


Plačiai taikytas mokyklų uždarymas praėjusiais metais, kai milijonai moksleivių negalėjo lankyti mokymo įstaigų, „padarė daugiau žalos nei davė naudos“, sakė PSO Europos padalinio vadovas Hansas Henris Kluhė. Jis pabrėžė, kad „negalima daryti tos pačios klaidos“.


Užuot uždarius švietimo įstaigas, PSO rekomenduoja platų priemonių spektrą, pavyzdžiui, fizinę distanciją, dažną rankų plovimą, kaukių dėvėjimą, dažną testavimą ir pakankamą klasių vėdinimą.


Praėjusią savaitę daugiau kaip pusė iš 53 Europos regiono šalių registravo smarkų infekcijų skaičiaus augimą visose amžiaus grupės. Naujų susirgimų skaičius Europoje išaugo 18 proc. Likę kiti penki PSO regionai tuo tarpu pranešė apie sumažėjusį sergamumą, teigiama pranešime.


Tai turi įtakos ir mokyklų darbui. Iš viso 45 šalys rekomendavo leisti dirbti mokykloms laikantis infekcijos prevencijos ir kontrolės priemonių. Septyniose valstybėse mokyklos iš dalies arba visiškai uždarytos, dvi šalys rekomendavo nuotolinį mokymą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)