„Sūduvos“ triumfas Marijampolė: aistros dėl kamuolio, nelaimė tribūnose ir trečią kartą iš eilės pasiektas paskutinis etapas

FK Sūduva nuotr.


Marijampolės „Sūduva“ trečius metus pasiekė paskutinį UEFA Europos lygos atrankos etapą, kuriame varžysis dėl savo svajonės žaisti grupių turnyre, kuriame dar nebuvo pasirodžiusi nė viena Lietuvos komanda.


„Sūduva“ ketvirtadienį vakare rezultatu 2:1 įveikė Izraelio čempionus Tel Avivo „Maccabi“ ir laimėjo seriją bendru rezultatu 4:2. Šiose rungtynėse netrūko nei įvarčių, nei aistrų šalia aikštės, jas taip pat apkartino ir nelaimė tribūnose.


Tiksint paskutinėms minutėms vakarykštėse rungtynėse tarp Marijampolės „Sūduvos“ ir Tel Avivo „Maccabi“ kilo susistumdymas aikštėje, o lyg veidrodžio atspindys, sujudimas suaštrėjo ir tribūnose. Visgi ten liejosi ne pyktis ar džiaugsmas, o aidėjo pagalbos šauksmai.


Pirminėmis žiniomis, rungtynėms artėjant prie pabaigos savo vietoje susmuko 63-ejų amžiaus vyras, kuris į Marijampolės komandos stadioną atvyko iš Kretingos.


Vyrą buvo bandoma gaivinti, iškviesti ir medikai. Kaip vėliau pranešė „15min“, medikai prie stadiono budėjo bent iki vidurnakčio, tačiau vyro išgelbėti nepavyko: jam sustojo širdis.

REKLAMA


„Sūduvos“ atstovai po šio incidento savo socialiniuose tinkluose patvirtino tokią žinią ir pasidalino užuojautos žinute, tačiau daugiau apie įvykį nedetalizavo.


Rungtynėse netrūko emocijų, o varžovams atsiliekant – kilo susistumdymas. Kamuoliui išlėkus į užribį Marijampolės berniukas neskubėjo jo grąžinti į aikštę. Yonatas Cohenas tuomet iš už nugaros pripuolė prie berniuko ir išmušė kamuolį iš jo rankų. Tuomet varžovų puolėją aprėkė „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas, o netrukus į konfliktą įsivėlė ir kiti žaidėjai. Galiausiai prireikė apsaugos, kuri padėjo išskirti futbolininkus ir juos kiek nuraminti.


Po rungtynių V.Čeburinas aptarė šį epizodą, papasakojo apie santykius su varžovų treneriu, pasakė, kokių laikosi principų bei pažymėjo, kad švęsti komandai bus galima tik gruodį.


„Buvo didelė įtampa ir mes negalvojome, kad „Maccabi“ atvažiuos ir mūsų nespaus. Reikia atiduoti duoklę mūsų žaidėjams, kurie žaidė kokybiškai, sugebėjo įmušti ir pasiekti reikiamą rezultatą. Varžovai pradėjo rungtynes taip, kaip ir tikėjomės – dideliu spaudimu, masinėmis atakomis, tačiau mūsų ginklas ir yra – aštrios atakos. „Sūduvos“ žaidėjai trečius metus iš eilės sugeba sunkioje kovoje patekti į trečią etapą ir didžiulis dėkui „Sūduvos“ sirgaliams, kurie mus puikiai palaikė. Dėkoju visiems, kurie palaikė ir tikėjo, žaidėjai kuria savo istoriją, bandysime ją tęsti ir papildyti Lietuvos futbolo istoriją“, – sakė V.Čeburinas.

REKLAMA


Po šių rungtynių „Maccabi“ treneris Vladimiras Ivičius buvo itin piktas ir arogantiškai sumenkino „Sūduvos“ pasirodymą, o taip pat apkaltino ir Vladimirą Čeburiną negarbingu elgesiu, kuris išprovokavo incidentą rungtynių pabaigoje.


„Pirmiausiai noriu pasveikinti „Sūduvą“, kad pateko į kitą etapą. Tačiau negaliu sakyti, kad į jį pateko geresnė komanda, kadangi tai, kas nutiko šiandien, yra iš aukščiau, tai nebuvo realistiškas rezultatas. Didžiuojuosi savo futbolininkais, kaip jie šį vakarą žaidė. Tai buvo tas „Maccabi“, kurį mes norime matyti, būtent taip ir norime žaisti.


Jeigu vertintume abi rungtynes, viskas paprasta: jie pelnė keturis įvarčius, mes du. Rezultatas rodo, kad jie nusipelnė eiti į kitą etapą. Man atrodo, įvertinus šias rungtynes, kad man taip nutiko pirmą kartą gyvenime. Tai nėra normalu. Bandysiu analizuoti rungtynes ir suprasti, kas nutiko.


Abudu kartus pralaimėjome rezultatu 1 – 2. Pirmose rungtynėse jie atliko du ar tris smūgius ir pelnė du įvarčius po standartinių situacijų. Šį vakarą net negalėčiau pasakyti, kad jie apskritai smūgiavo į vartus, antro įvarčio metu kamuolys atsimušė nuo mūsų žaidėjo, pakeitė kryptį ir tik taip pakliuvo į vartus.


Neįsivaizduoju, kiek progų mes patys neišnaudojome, galbūt penkiolikos, galbūt daugiau. Galiu pasakyti savo žaidėjams, kad žaidėme gerai, bet antrus metus iš eilės mes nežaisime europiniame turnyre. Tai nėra gerai nei klubui, nei bet kuriam iš mūsų. Mes nesitikėjome, kad taip nutiks. Turime daug pasimokyti iš šių dviejų rungtynių“, - spaudos konferencijoje teigė Izraelio čempionų strategas.


Paskutiniame Europos lygos atrankos etape „Sūduva“ susitiks su Vengrijos čempionais Budapešto „Ferencvaroš“.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)