„Sūduvos“ kelias Čempionų lygos atrankoje: pralaimėjimas Belgrade, kraupi trauma ir varžovo ašaros

„Sūduvos“ kelias Čempionų lygos atrankoje: pralaimėjimas Belgrade, kraupi trauma ir varžovo ašaros


Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Čempionų lygos pirmojo atrankos etapo atsakomosiose rungtynėse išvykoje 1:2 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ (Serbija) ir toliau kovą tęs Europos lygoje.


Lietuvos čempionams labai nesėkmingai susiklostė rungtynių pradžia. Jau 4 min. iš gana aštraus kampo Richmondas Boakye stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį po marijampoliečių vartų skersiniu.


Padėtis dar pablogėjo 29 min., kai Serbijos čempionų kombinaciją taikliu smūgiu užbaigė Marko Marinas.


„Sūduva“ pirmajame kėlinyje surengė vieną tikrai pavojingą ataką, tačiau po Vaido Slavicko perdavimo Mihretas Topčagičius smūgiavo virš vartų.


Antrojo kėlinio pradžioje visus sukrėtė V. Slavicko trauma. Šiurkščiai Serbijos klubo žaidėjo atakuotas marijampolietis patyrė dviejų blauzdos kaulų lūžį ir trečiadienį Belgrade bus operuojamas. „Crvena zvezda“ futbolininkas Marko Gobeljičius po šio išpuolio buvo pašalintas iš aikštės.



Kėlinio pagrindinio laiko pabaigoje „Sūduva“ buvo arti intrigos sugrąžinimo, tačiau po Semiro Kerlos perdavimo Josipas Tadičius smūgiu galva pataikė į skersinį. Netrukus serbai atsakė galingu šūviu jau į „Sūduvos“ vartų skersinį.


Vis dėlto per teisėjo pridėtą laiką marijampoliečiai pasiekė savo. Po Pauliaus Golubicko atlikto perdavimo S. Kerlos smūgį atrėmė šeimininkų vartininkas, tačiau pirmas prie kamuolio spėjęs M. Topčagičius jį nukreipė į tuščius vartus.


Deja, jau po kitos „Sūduvos“ atakos teisėjas paskelbė apie rungtynių pabaigą.


Po šio pralaimėjimo Lietuvos čempionai keliasi į Europos lygą, kurios antrajame atrankos etape susitiks su San Marino čempionu „SP Tre Penne“ klubu. Pirmąsias rungtynes komandos žais liepos 23 dieną San Marine, o atsakomąsias - liepos 30 dieną Marijampolėje.

REKLAMA


Klubas ankstų trečiadienio rytą patvirtino, kad V.Slavickas patyrė kraupią traumą – jam lūžo net du blauzdos kaulai. Tai reiškia, kad šiandien jam Belgrade bus atlikta operacija, o gijimo laikas kol kas nenustatytas. Visgi jis artimiausiu metu futbolo tikrai nebežais.


V.Čeburinas buvo nė iš tolo nepatenkintas dėl tokio M.Gobeljičiaus sprendimo piktybiškai sutraumuoti V.Slavicką ir po rungtynių kalbėjo griežtai.


„Esu dėkingas savo žaidėjams, kurie net ir po tokios rimtos komandos draugo traumos nenuleido rankų, liko maksimaliai susikaupę ir toliau siekė teigiamo rezultato. Labai blogai, kad žaidėjai patiria tokias traumas. Esu tikras, kad už tai atsakingi asmenys skirs griežtą bausmę varžovų žaidėjui.

Norėtųsi, kad diskvalifikacija būtų iki to laiko, kol į aikštę nesugrįš traumuotas futbolininkas. Tam, kad taip besielgiantis žaidėjas nežaistų futbolo. Sakau tai ne iš pykčio. Traumuotas žaidėjas negalės žaisti gal metus, gal dvejus. Klausimas, ar iš viso Vaidas dar galės tęsti karjerą?“, – V.Čeburinas.


Po šių rungtynių „Sūduva“ pasidalino palaikymo žinute V.Slavickui, o taip pat pranešė, kad kraupų išpuolį surengęs M.Gobeljičius su ašaromis akyse aplankė komandą rūbinėje ir paprašė perduoti atsiprašymo žodžius lietuviui.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)