Paaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintas

Paaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintas


Ketvirtadienio vakarą Izraelio sostinėje Tel Avive prasidėjusiame 64-ajame „Eurovizijos“ dainų konkurse iškovoti dar 10 kelialapių į finalą. Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko su daina „Run with the Lions“ į finalą nepateko.


Paaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintasPaaiškėjo likę „Eurovizijos“ finalo dalyviai: lietuvis liko neįvertintas


Po antrojo pusfinalio į finalą keliaus:


Šiaurės Makedonija, Tamara Todevska, „Proud“


Nyderlandai, Duncan Laurence, „Arcade“


Albanija, Jonida Maliqi, „Ktheju tokės“


Švedija, John Lundvik, „Too Late For Love“


Rusija, Sergey Lazarev, „Scream“


Azerbaidžanas, Chingiz, „Truth“


Danija, Leonora, „Love is Forever“


Norvegija, KEiiNO, „Spirit in the Sky“


Šveicarija, Luca Hanni, „She Got Me“


Malta, Michela Pace, „Chameleon“


Šiame pusfinalyje taip pat balsavo Italija, Jungtinė Karalystė ir Vokietija.


Likusioms 8 valstybėms antrajame pusfinalyje nepasisekė. Tai: Lietuvos atstovas Jurijus Veklenko su daina „Run with the Lions“.



Armėnija, Srbuk, „Walking Out“


Airija, Sarah McTernan, „22“


Moldova, Anna Odobescu, „Stay“


Latvija, Carousel, „That Night“


Rumunija, Ester Peony, „On a Sunday“


Austrija, Paenda, „Limits“


Kroatija, Roko, „The Dream“


Po pirmojo pusfinalio paaiškėjo, kad į finalą patenka ir šeštadienį dėl galimybės išplėšti pergalę kovos Graikija, Baltarusija, Serbija, Kipras, Estija, Čekija, Australija, Islandija, San Marinas, Slovėnija.


„Eurovizijos“ dainų konkurse šiemet dalyvauja 41-os šalies atstovai.


„Eurovizijos“ konkurso finalas vyks šeštadienį, gegužės 18 d. Jame dalyvaus po dešimt geriausiai pirmame ir antrame pusfinaliuose pasirodžiusių atlikėjų ir taip pat Ispanijos, Italijos, Izraelio, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Vokietijos atstovai.


Kaip ir pastaruosius trejus metus, šių metų konkurso finale du atskirus taškų rinkinius išdalins tiek profesionalų komisija, tiek žiūrovai. Tai reiškia, kad po žiūrovų balsavimo telefonu, trumposiomis žinutėmis ar oficialia programėle vedėjai po vieną kartą skambins į konkurse dalyvaujančias šalis ir sužinos, kiek taškų (1-8, 10, 12) ir kam skyrė kiekvienos šalies profesionalų komisija. Po visų šalių komisijų įvertinimų paskelbimo vedėjai praneš, kiek bendrai žiūrovų taškų surinko kiekviena šalis, pradedant nuo mažiausiai balų pelniusios ir baigiant žiūrovų favorite. Šiuo būdu taškai bus sumuojami ir pusfinaliuose.


Lietuvos „eurovizinius“ balus šiemet paskelbs radijo ir televizijos laidų vedėjas Giedrius Masalskis, kuris pakeis Andrių Mamontovą. „Eurovizija“ pradėta rengti nuo 1956 m. ir yra vienas populiariausių ne sporto renginių visame pasaulyje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)