Vyriausybė nutarė: šią savaitę baigsis karantinas

Vyriausybė nutarė: šią savaitę baigsis karantinas


Pirmadienį Vyriausybė nusprendė jau šią savaitę nutraukti karantino režimą. Nuo praėjusių metų šalyje galiojęs karantinas bus atšauktas nuo liepos 1 dienos. Visgi Ministrų Kabinetas nusprendė palikti galioti valstybės lygio ekstremaliąją padėtį. Tai reiškia, kad tam tikri ribojimai išliks.


Vyriausybės sprendimu, masiniams renginiams ir toliau bus naudojamas Galimybių pasas. Taip pat lieka rekomendacija dėl kaukių dėvėjimo uždarose patalpose.


Kaip pirmadienį Vyriausybės posėdžio metu sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, dauguma pastaruoju metu taikytų karantininių ribojimų lieka galioti, nes jie yra perkeliami į naujai suredaguotą nutarimą dėl ekstremaliosios situacijos valdymo.


Atšaukus karantiną lieka galioti reikalavimas registruotis į renginius iš anksto. Be Galimybių paso renginiai galėtų vykti tik žiūrovams sėdint, viduje užpildant ne daugiau kaip 75 proc. sėdimų vietų. Tuo metu atvirose erdvėse dalyvių skaičius neribojamas.

REKLAMA


Vykdant neformalųjį vaikų švietimą, užsiėmimuose uždarose erdvėse galėtų dalyvauti ne daugiau kaip 30 vaikų – tai galiotų ir vaikų stovyklų grupėms. Išimtys galiotų tuo atveju, jei vaikai ir darbuotojai yra paskiepyti ar persirgę.


Taip pat lieka draudimas lankyti COVID-19 pacientus ligoninėse. Išimtys taikomos tik tuo atveju, jei pacientai yra vaikai iki 14 metų, terminalinės būklės pacientai arba lankytojai yra persirgę COVID-19 arba nuo jos pasiskiepiję.


Lieka nustatytos valstybės sienos kirtimo sąlygos: išlieka būtinybė pateikti imunizavimą nuo COVID–19 ligos arba COVID–19 tyrimo atlikimo faktą patvirtinančius dokumentus.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)