Senjorams – palankus siūlymas: nemokami vaistai nuo 70 metų

Senjorams – palankus siūlymas: nemokami vaistai nuo 70 metų


Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai  (LLRA-KŠS) atstovaujantys Seimo nariai Sveikatos draudimo įstatyme siūlo numatyti, kad asmenims, sulaukusiems 70 metų amžiaus ir vyresniems, vaistai ir medicinos pagalbos priemonės būtų kompensuojamos ir asmeniui nereikėtų primokėti. Šiuo metu tokia galimybe naudojasi senjorai nuo 75 metų.


Susidarius skirtumui tarp bazinės kompensuojamųjų vaistų ar medicinos pagalbos priemonių kainos ir mažmeninės kompensuojamųjų vaistų ar medicinos pagalbos priemonių kainos, asmenims šis skirtumas būtų kompensuojamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.


Įregistravę tai siūlančias Sveikatos draudimo įstatymo pataisas, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai- Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantys Seimo nariai Beata Petkevič, Rita Tamašunienė ir Česlavas Olševskis sako, kad jas priėmus žymiai pagerėtų senjorų gyvenimo kokybė, atsirastų daugiau pajamų būtiniausiems poreikiams.


„Šiai amžiaus grupei priklauso senatvės pensiją gaunantys ir kitų pajamų neturintys asmenys. Dažnai reikalingi vaistai sudaro nemenką mėnesio išlaidų dalį ir lieka skurdi lėšų dalis kitiems senjorų poreikiams“, – sako projekto autoriai.     

REKLAMA


Galiojantis Sveikatos draudimo įstatymas numato, kad 75 metų ir vyresniems asmenims ambulatoriniam gydymui kompensuojama 100 procentų bazinės kompensuojamųjų vaistų, įrašytų į Ligų ir kompensuojamųjų vaistų joms gydyti bei į Kompensuojamųjų vaistų sąrašus, ir medicinos pagalbos priemonių, įrašytų į Kompensuojamųjų medicinos pagalbos priemonių sąrašą, kainos.


Projekto autorių skaičiavimais, siūlomų įstatymo pataisų įgyvendinimas pareikalaus apie 5 mln. eurų metams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)