Medikų priedams už sausį – 12,7 mln. eurų išmoka

Medikų priedams už sausį – 12,7 mln. eurų išmoka


Padidintam darbuotojų darbo užmokesčiui kompensuoti už sausio mėnesį ligonių kasos gydymo įstaigoms pervedė pirmąją dalį reikalingų lėšų – 12,7 mln. eurų. Šios lėšos skiriamos iš 2021 m. Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF), kuriame atlyginimų padidinimui dėl COVID-19 kompensuoti numatyta 45,6 mln. eurų.


12,7 mln. eurų pasiekė 206 Asmens sveikatos priežiūros įstaigas (ASPĮ), atsiuntusias teritorinėms ligonių kasoms prašymus ir paraiškas kompensuoti PSDF lėšomis sausio mėnesio sąnaudas, susidariusias dėl darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo. Padidintus atlyginimus gaus 17,6 tūkst. medicinos darbuotojų. Antroji sausiui reikalingų lėšų dalis padidintam darbo užmokesčiui išmokėti paaiškės suskaičiavus vis dar teikiamų paraiškų duomenis.


Ligonių kasos jau netrukus pradės vertinti ir ASPĮ pateiktas paraiškas padidintam darbo užmokesčiui kompensuoti už vasario mėnesį.


Valstybinės ligonių kasos teigimu, darbuotojams, dirbantiems su ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergančiais pacientais, ir sveikatos priežiūros specialistams, vykdantiems prevenciją užkrečiamųjų ligų židiniuose, papildomai nuo 60 iki 100 procentų didesnės mėnesio algos mokamos vadovaujantis Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymu. Šiam tikslui 2020 metais buvo naudojamos PSDF rezervo pagrindinės dalies lėšos.

REKLAMA


Kompensuodamos spalio mėnesio medicinos darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo išlaidas, ligonių kasos gydymo įstaigoms pervedė 3,3 mln. eurų. Tuomet papildomos lėšos buvo skirtos tik tų savivaldybių medikams, kuriose jau spalį buvo įvestas karantinas. Lėšų poreikis kompensuoti lapkričio mėnesio medicinos darbuotojų darbo užmokesčio padidinimą už darbą su sergančiaisiais COVID-19 iš viso sudarė 13,7 mln. eurų, gruodžio – 17,3 mln. eurų.


Visoje Lietuvoje karantinas buvo įvestas lapkričio 7 dieną.


Pirmojo karantino metu 2020-ųjų kovo-birželio mėnesiais kompensuojant gydymo įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio padidinimo sąnaudas, iš PSDF rezervo sveikatos apsaugos ministro įsakymais iš viso buvo skirta 24,5 mln. eurų, arba vidutiniškai po 7,6 mln. eurų kas mėnesį. Taigi mėnesio lėšų poreikis šiam tikslui išaugęs daugiau nei dvigubai, pranešime pažymi VLK.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)