R. Karbauskis už konservatorius atsiprašo Latvijos: tai nėra Seimo pozicija

R. Karbauskis už konservatorius atsiprašo Latvijos: tai nėra Seimo pozicija


Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas ir šios frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis apgailestauja, kad opozicija, užuot ieškojusi konstruktyvaus dialogo, įžeidinėja Latviją ir už Seimo kolegas iš opozicijos atsiprašė už neatsakingus pareiškimus, skirtus Latvijai ir jos tautai.


R. Karbauskis laišku kreipėsi į Latvijos ambasadorių Indulį Berzinį, kai konservatorių atstovas Žygimantas Pavilionis interviu Latvijos žiniasklaidai apkaltino Latviją pardavus Maskvai Lietuvą ir teigė, kad laimėję rinkimus konservatoriai pateks į valdžią ir „visa tauta bus susidariusi nekokį stereotipą apie latvius, kurie mus pardavė Maskvai“. 


Laiške Latvijos ambasadoriui R. Karbauskis pabrėžė, kad šiuo metu Seimo daugumą sudarantys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai atstovaujantys politikai, didžiuojasi ir džiaugiasi Lietuvos ir Latvijos bičiuliškais santykiais ir bendradarbiavimu valstybių saugumo, ekonomikos, kultūros ir kitose srityse.


„Mūsų valstybės turi bendrų tikslų ir darbų ateityje, kuriuos, kaip ir dera sunkų kelią nuėjusioms valstybėms, derinsime derybų, diskusijų, sutarimo ieškojimo keliu, gerbdami vieni kitus ir pabrėždami vertybes, kurios mus vienija,“ –  sakė LVŽS lyderis.

REKLAMA


Jis valdančiosios koalicijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vardu, paprašė priimti atsiprašymą už neatsakingus kolegos Seimo nario pareiškimus ir paprašė jo išsakytų žodžių skirtų Latvijai, nelaikyti Seimo pozicija. 


„Apgailestaujame, kad mūsų kolegos iš opozicijos renkasi tokį kelią, ieškant kuo didesnio matomumo prieš rinkimus. Mūsų jau nebestebina nuolatiniai kaltinimai ir retorika iš opozicijos tribūnos,Latvijos kolegas tai turėjo nemaloniai nustebinti, nes kaltinimai bendradarbiavimu su Maskva ir grasinimai yra rimti bei gali turėti rimtų pasekmių ne tik diplomatiniams mūsų valstybių santykiams bet ir visose srityse, kuriose šalys bendradarbiauja. Įtraukti kaimynus į rinkimines kovas  – negarbinga ir neatsakinga,parodo, kad ši partija jau nebejaučia nei ribų, nei savo elgesio pasekmių“, – sako R. Karbauskis.


Jis tikisi artimiausiu metu susitikti su I. Berziniu ir aptarti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos užsienio politikos ir bendradarbiavimo su kaimynais aktualijas bei planus. 







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)