R. Karbauskis tikina, kad Seimas dar šią kadenciją grįš prie Lobizmo įstatymo pataisų

R. Karbauskis tikina, kad Seimas dar šią kadenciją grįš prie Lobizmo įstatymo pataisų


Reaguodamas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) antradienį paskelbtą informaciją apie Lietuvos bankų asociacijos (LBA) prezidento Manto Zalatoriaus bei Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidento Valdo Sutkaus sulaikymą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad dar šią kadenciją Seimas grįš prie svarstymo, jog politikams būtų privaloma deklaruoti visus susitikimus su verslo atstovais.


„Tos pačios asociacijos, apie kurias mes dabar kalbame – ir pramonininkų, ir bankų, visos kitos – rėkte rėkė, kai buvo priiminėjamas Lobizmo įstatymas, kad jie nėra lobistai, kad jie atstovauja verslo interesams. (...) Tampa akivaizdu, kad buvo padaryta klaida ir šios asociacijos nebuvo forminamos kaip lobistai. Mes prie to klausimo akivaizdžiai turėsime grįžti, nes jos veikia visiškai kaip lobistinės, ir ši situacija dabar tuos argumentus, kurie buvo jų pačių dėstomi, – kad jie negali būti pripažinti lobistais – šiuo metu griauna“, – trečiadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė R. Karbauskis.

REKLAMA


„Valstiečių“ lyderio teigimu, balsų, priimant įstatymo pataisas, įpareigojančias politikus skelbti apie susitikimus su verslo atstovais, Seime turėtų pakakti.


„Mes turime argumentus, įtikinant ir opoziciją, ir kitus kolegas, kad vis dėlto tai gali būti ir privaloma. Mes savanoriškai tą darome, neturime ką slėpti. (...) Ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas D. Gaižauskas tą patį sakė, kad Seimas turėtų grįžti prie to klausimo ir svarstyti naujai Lobizmo įstatymą, kad tos spragos būtų visiškai panaikintos. (...) Įstatymu įtvirtinus, tai bus privaloma. Visuomenė turi žinoti, ir manau, kad dabar, po šitų įvykių, neturėtų pritrūkti balsų Seime“, – teigė R. Karbauskis.


Pasak LVŽS lyderio, informacija apie politikų susitikimus su verslo atstovais galėtų būti viešai prieinama visą Seimo kadenciją – 4 metus.


Generalinė prokuratūra ir STT antradienį pranešė, kad LVK ir LBA vadovai buvo suimti, gavus duomenų apie galimai vykdomas neteisėtas veikas: stambaus masto kyšininkavimą, papirkimą, prekybą poveikiu, turto iššvaistymą ir dokumentų klastojimą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>