A. Veryga: panašu, kad gydytoja iš Ukmergės ligoninės nedirbo Kauno ir Vilniaus gydymo įstaigose

A. Veryga: panašu, kad gydytoja iš Ukmergės ligoninės nedirbo Kauno ir Vilniaus gydymo įstaigose


Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad Ukmergės ligoninėje koronavirusu užsikrėtusi medikė, panašu, kad nedirbo Kauno klinikose ir Vilniaus „Kardiolitos“ klinikoje. Pasak ministro, pirminėje informacijoje greičiausiai buvo paskelbtos darbo vietos medikų, turėjusių su kontaktą su koronavirusu užsikrėtusia gydytoja.


„Čia yra ta vadinamoji kaina, kurią, deja, tenka sumokėti, jeigu mes norime labai greitos informacijos ir neturime laiko surinkti detalią informaciją. Šiandien mes ją patikslinsime. Pasirodo, kad tų medikų ne tik iš Ukmergės ligoninės yra keletas, kurie tarpusavyje bendravę, ir užtat šių klinikų pavadinimai buvo iškilę, bet tikrai neskubėčiau kelti nerimo, įstaigos visos yra informuotos, jos yra pasiruošusios“ , – LRT radijui teigė A. Veryga.


„Bet panašu, kad tai yra tiesiog kontaktai buvę, ne ta pati medikė yra dirbusi šiose įstaigose“, – pridūrė jis, akcentuodamas, kad informacija dar bus patikslinta.


A . Veryga taip pat akcentuoja, kad medikės iš Ukmergės ligoninės situacija yra sudėtinga, nes visi kontaktavusieji yra izoliuojami, o tai, pasak jo, gali sukelti problemų įstaigai funkcionuoti. Pasak ministro, penktadienį ligoninė įsivertins, ar gali toliau vykdyti savo veiklą.


„Ligoninė jau izoliavo tuos medikus, kurie buvo kontakte, aš manau, jie šiandien įsivertins galimybes, kiek jie gali dirbti, kiek jie turi medikų, kurie dengia visas paslaugas. Jeigu ne, bent dalį pacientų teks perkelti į kitas įstaigas. Žinau, kad jie nepriiminėja naujų pacientų, juos nukreipia į kitas įstaigas“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)