„Vaiko pinigai“ pervedami ir į parduotuvių korteles: apsukresni juos vis tiek sugeba išleisti alkoholiui

„Vaiko pinigai“ pervedami ir į parduotuvių korteles: apsukresni juos vis tiek sugeba išleisti alkoholiui


Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad jau vykdoma praktika, kai „vaiko pinigai“ pervedami asocialioms šeimoms ne į banko sąskaitą, o prekybos centro kortelę. Taip norima užtikrinti, kad pinigai pasieks vaikus, tačiau ministras pastebi, kad apsukresni gyventojai nuo šios sistemos sugeba išsisukti.


„Jau kurį laiką socialinės paramos darbuotojai turi galimybių tuos pinigus naudoti kitais būdais, neišmokant grynais, neišmokant į sąskaitas, bet pinigus pervedant į konkretaus prekybos centro kortelę, kuria suaugę galėtų naudotis“, – LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė L. Kukuraitis.


Vis dėlto, pasak ministro, apsukrūs gyventojai tokią priemonę apeina.


„Praktiškai visos savivaldybės naudoja korteles, bet, mūsų galva, tai yra nepakankamai, nes vaiko poreikiai tikrai neapsiriboja vien konkrečiais maisto produktais, kuriuos galima įsigyti artimiausiame prekybos centre.


Neretai žmonės, kurie apsukrūs, tuos pinigus paverčia produktais, produktus parduoda, paverčia juos į grynus pinigus, tada gali įsigyti alkoholio ar kitų netinkamų priemonių, kurios nepadės vaiko gerovei“, – laidoje teigė L. Kukuraitis.

REKLAMA


Jo teigimu, yra vykdomos ir kitos priemonės, kad „vaiko pinigai“ prisidėtų prie vaikų išlaikymo, – būrelių užtikrinimas, komunalinių mokesčių padengimas.


Nuo sausio 1 d. vaiko priežiūros išmoka siekia 60 eurų visoms šeimoms ir 100 eurų neįgalius vaikus auginančioms, daugiavaikėms bei nepasiturinčioms šeimoms.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>