Nuo pirmadienio sostinėje baigiamas šildymo sezonas

Nuo pirmadienio sostinėje baigiamas šildymo sezonas


Vilniaus miesto savivaldybė nuo pirmadienio, balandžio 25 dienos, baigia visuotinį šildymo sezoną. Gyventojai, norintys šildytis ilgiau, galės tai padaryti daugumos bendraturčių sutarimu.


„Vilniuje daugiabučių namų būklė, o kartu ir jų energinis efektyvumas labai smarkiai skiriasi. Sunku pritaikyti šildymo sezono pradžios ir pabaigos terminus prie visų poreikių, nes geros techninės būklės pastatuose visada yra šilčiau, tuo metu senos statybos, nerenovuotuose daugiabučiuose temperatūra gali būti žemesnė dėl namo atitvarų – sienų, stogo, langų – netinkamos būklės.


Dėl to raginame gyventojus naudotis galimybe pagal savo poreikius nusistatyti šildymo sezono pradžią ir pabaigą“, – sako Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.


Jei daugiau nei pusė (50 proc. + 1) daugiabučio namo bendraturčių sutinka su sprendimu paankstinti ar pavėlinti šildymo nutraukimą, bendrijos, namo pirmininkas arba daugiabučio administratorius apie priimtą sprendimą teturi informuoti AB Vilniaus šilumos tinklus ar kitą šilumos tiekėją.

REKLAMA


Po priimto sprendimo šildymą daugiabutyje įjungia ar išjungia namo šildymo ir karšto vandens sistemos prižiūrėtojas. Svarbu, kad toks sprendimas nepažeistų nustatytų higienos normų.


Ikimokyklinio ugdymo įstaigose šildymas taip pat bus nutrauktas nuo balandžio 25 d. Vilniaus mokyklose šildymas nebetiekiamas nuo moksleivių atostogų pradžios – balandžio 15 d. Asmens sveikatos priežiūros įstaigose šildymo sezonas bus nutrauktas įstaigų vadovų nuožiūra pagal poreikį.


Šiemet šilumos tiekimas stabdomas dviem savaitėmis anksčiau. Pernai dėl žemos lauko oro temperatūros jis tęsėsi rekordiškai ilgai – iki gegužės 5 d.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>