A. Armonaitė: dirbame, kad Galimybių pasas būtų prieinamas žmonėms, negalintiems jo išsiimti elektroniniu būdu

A. Armonaitė: dirbame, kad Galimybių pasas būtų prieinamas žmonėms, negalintiems jo išsiimti elektroniniu būdu


Su prezidentu Gitanu Nausėda ketvirtadienį susitikusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad ministerija šiuo metu dirba, siekiant sukurti labai gerą Galimybių paso prieinamumo sistemą šalyje, siekiant sudaryti sąlygas šiuo dokumentu naudotis asmenims, kuriems yra sudėtinga gauti elektroninį paso variantą.


„Dirbame, kad Galimybių pasas būtų prieinamas platesnei žmonių grupei, tiems žmonėms, kuriems yra sunkiau jį išsiimti elektroniniu būdu“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Armonaitė.


Ekonomikos ir inovacijų ministrės teigimu, šiuo metu Lietuvoje Galimybių pasą yra atsisiuntę 850 tūkst. unikalių vartotojų, o popierinį jo variantą – 20 tūkst. asmenų. Ji taip pat pristatė kitą savaitę startuojančius Registrų centro autobusus, kurie taip pat sudarys sąlygas gauti Galimybių pasą.


„Kitą savaitę Registrų centras startuoja su pasobusais, kurie kursuos savivaldybėse, kuriose nėra Registrų centro padalinių“, – pasakojo ministrė.


Pasak A. Armonaitės, šiuo metu taip pat dirbama, kad Galimybių pasą būtų galima išsiimti ir vaistinėse.

REKLAMA


„Kalbamės su Lietuvos paštu, verslais, su Sveikatos apsaugos ministerijos kolegomis, kad gerai Lietuvoje išplėtotas vaistinių ir gydymo įstaigų tinklas taip pat būtų atviras žmonėms, norintiems išsiimti Galimybių pasą“, – tvirtino ji.


Ministrė taip pat akcentavo, kad Galimybių pasas tėra įrankis, įmonėms leidžiantis greičiau patikrinti patį skiepijimo faktą, tačiau gyventojai, pasak jos, gali naudoti ir gydytojo išduotą pažymą apie vakcinaciją.


„Pagal šiuo metu galiojančius sveikatos apsaugos ministro įsakymus, skiepijimo ar imuniteto turėjimo faktą taip pat patvirtina ir gydytojo pažyma apie skiepą arba iš e.sveikatos ištraukta pažyma. Turimas popierėlis taip pat funkcionuoja, kaip Galimybių pasas“, – pažymėjo A. Armonaitė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>