I . Šimonytė kratosi prezidento ambicijų dėl vakcinacijos: skiepys tiek, kiek įmanoma

I . Šimonytė kratosi prezidento ambicijų dėl vakcinacijos: skiepys tiek, kiek įmanoma


Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad prezidento ambicija iki vasaros vidurio nuo COVID-19 paskiepyti 70 proc. šalies gyventojų skamba gražiai, tačiau vis tik, pasak jos, pagrindinis tikslas yra paskiepyti tiek šalies gyventojų, kiek įmanoma.


„70 proc. galbūt gražiai skamba, bet mano asmeninis tikslas būtų tiek daug, kiek įmanoma. Apklausos rodo, kad 65 proc. žmonių yra nusiteikę arba tikrai skiepytis, arba veikiau skiepytis. Tai nėra 70 proc., bet, kita vertus, taip pat žinome, kad tik 10 proc. žmonių yra nusiteikę nesiskiepyti išvis, kategoriškai ir jokiu atveju“, – žurnalistams teigė I. Šimonytė.


„Vadinasi, tose labiau skeptikų, bet vis dar ne tokių labai kategoriškai neigiamai nusiteikusių žmonių būryje tikiu, kad galima atrasti žmonių, kuriems suveiks tie argumentai“, – pridūrė ji.


Premjerė akcentuoja, kad vakcinuotis reikia dėl savęs pačių, nes, pasak jos, net ir nesusirgus COVID-19 liga yra daug šios pandemijos pašalinių poveikių, tokių kaip medicinos paslaugų teikimo apribojimas.

REKLAMA


„Vyriausybės pavasario pradžioje, berods, darytos apklausos klausė, kurie iš nustatytų apribojimų, jus labiausiai erzina ar nepatinka. Ir tokiu apribojimu buvo pripažintas medicinos paslaugų teikimo apribojimas. Bet juk tai nebuvo Vyriausybės sprendimas apriboti šių paslaugų teikimą, tai buvo tiesiog pasekmė to, kad 3 tūkst. lovų teko paskirti būtent tam, kad būtų gydomi COVID-19 sergantys ligoniai, 200 – reanimacijos lovų“, – sakė I. Šimonytė.


„Ir tai tiesiog išspaudžia išteklius, kurie yra reikalingi kitų ligų gydymui. Manau, kad mes tiesiog saugodami savo tėvus, artimuosius ir save pačius šį sprendimą turėtume padaryti“, – taip pat akcentavo ji.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)