A. Sysas: valdantieji neturi politinės valios, todėl daugelis darbų nukeliama kadencijos pabaigai

A. Sysas: valdantieji neturi politinės valios, todėl daugelis darbų nukeliama kadencijos pabaigai


Valdantieji neturi pakankamai politinės valios jau dabar imtis ryžtingų reformų, įsitikinęs opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime seniūnas Algirdas Sysas. Jo teigimu, daugelis šios dešiniųjų Vyriausybės darbų suplanuoti kadencijos pabaigoje, prieš pat Seimo rinkimus, o reikalingi sprendimai nukeliami prisidengiant poreikiu diskutuoti.


„Labai daug darbų numatyta 2023–2024, netgi ketvirtą ketvirtį, kai jau bus įvykę rinkimai. Negalime nukelti pagrindinių dalykų į rinkiminius metus“, – „Žinių radijui“ penktadienį sakė socialdemokratas.


Kita vertus, jis sveikino valdančiųjų norą įstatymų leidyboje nuo kiekybės pereiti prie kokybės. Tačiau būtent kokybės, jo manymu, ir trūksta šiai Vyriausybei. Jis taip pat kritikavo nuotolinį Seimo darbą, tačiau pabrėžė, kad pagrindinė valdančiųjų problema yra politinės valios trūkumas.


„Jeigu yra politinė valia ir noras – kartais galbūt ir ne visai konstitucinis – tai viskas galima. Jeigu tos valios nėra, tokio vidinio įsitikinimo, kad noriu pasiekti kažkokį tikslą, galima surasti dar tūkstantį priežasčių tik kalbėtis apie tai“, – teigė A. Sysas.

REKLAMA


Kaip vieną iš dešiniųjų rodytos politinės valios pavyzdžių jis pateikė 2008–2012 m. ekonominės krizės laikotarpiu vykdytas mokestines reformas, kurios buvo įvykdytos pačioje kadencijos pradžioje.


„Noriu jums priminti senesnį įvykį, kai per dvi naktis visa mokesčių sistema buvo pakeista, visa išmokų sistema buvo pakeista, buvo sumažintos pensijos, sumažinti atlyginimai. Konstitucinis Teismas 30 tos Vyriausybės sprendimų pripažino antikonstituciniais“, – kalbėjo LSDP frakcijos seniūnas.


Kovo 9 d. Seimo socialdemokratai surengė spaudos konferenciją, kurioje įvertino dešiniųjų Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą. Pasak socdemų, plane yra daug pažadų atlikti analizes, tačiau konkrečių nuorodų į ketinamus atlikti darbus – pasigendama.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)