I. Šimonytė sureagavo į opozicijos kritiką: nenorime dar labiau didinti teisėkūros malūno tempo

I. Šimonytė sureagavo į opozicijos kritiką: nenorime dar labiau didinti teisėkūros malūno tempo


Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sureagavo į opozicijos išsakomą kritiką dėl neva prasto Vyriausybės pasiruošimo Seimo pavasario sesijai. Kritika dėl mažo įregistruotų projektų skaičiaus, Vyriausybės vadovės nuomone, yra nepagrįsta, nes, jos teigimu, daug svarbiau kokybiškai pasiruošti reformoms, nei priregistruoti daug įstatymų projektų.


„Girdėjau įvairių komentarų apie tai, jog kažkam trūksta projektų, tai man atrodo, kad jau pati statistika Seimo registruotų įstatymo projektų labai aiškiai rodo, jog trūksta ne projektų, o turbūt tempo tuos projektus svarstant“, – Seime sakė premjerė.


Jos teigimu, daugelis neapsvarstytų įstatymų projektų yra registruoti dar buvusios Vyriausybės, kuri nespėjo jų įvertinti Seime, todėl nenorima dar labiau didinti teisėkūros tempų. Premjerė teigė, kad Vyriausybė siekia kokybiškai parengti ruošiamų reformų projektus ir svarstyti tik išsamiai juos išdiskutavus.


„Reformos, kurios yra suplanuotos Vyriausybės programoje, bus teikiamos Seimui po to, kai jos bus tinkamai parengtos, aptartos, išdiskutuotos. O planuojamos jos yra jau dabar“, – pirmame pavasario sesijos Seimo posėdyje kalbėjo I. Šimonytė.

REKLAMA


Tuo metu opozicinės socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Sysas antradienį įvertino Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą. Jis baisėjosi mažu valdančiųjų užregistruotų projektų skaičiumi.


„Didžioji dalis pateiktų projektų yra išvis neregistruotų. Dar tiek daug neregistruotų įstatymų man neteko pradedant sesiją matyti. Iš registruotų projektų didesnę dalį sudaro senosios Vyriausybės įstatymų projektai“, – dešiniųjų Vyriausybės pasirengimą pavasario sesijai kritikavo socialdemokratas A. Sysas.


Seimas trečiadienį susirinko į pirmąją pavasario sesiją. Pirmasis posėdis rengiamas parlamento rūmuose, tačiau kitą savaitę valdybos sprendimu dėl epidemiologinės situacijos Seimo nariai posėdžiaus nuotoliniu būdu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)