A. Veryga nesupranta naujosios valdžios: kurių galų mus reikėjo pliekti

A. Veryga nesupranta naujosios valdžios: kurių galų mus reikėjo pliekti


Buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad tai, jog Vyriausybė sekmadienį sugriežtinusi karantiną pirmadienį kai kurias jo sąlygas patikslino, rodo naujojo Ministrų Kabineto nepatyrimą. Tai, pažymi A. Veryga, kelia tiek sumaištį visuomenėje, tiek klausimą, kodėl dabartinė valdžia pavasarį šitaip „pliekė“ nuėjusios Vyriausybės priimamus sprendimus.


„Mes gaudavome ištisai tokius pastebėjimus ir priekaištus, kodėl viską taip greitai keičiate, kodėl nepasiruošiate, kodėl koreguojate. Bet, matyt, dar yra tas nepatyrimas, ir kol įsivažiuos, kol pradės dirbti... Tad galbūt vienintelis toks problematiškas dalykas buvo, kad nespėjus priimti buvo koreguojama. Tai žmonėms sumaišties įneša“, – prieš Seimo posėdį žurnalistams sakė buvęs sveikatos apsaugos ministras.


Kartu jis įvardino, kas jam asmeniškai yra skaudžiausia žvelgiant į Ingridos Šimonytės vadovaujamos Vyriausybės darbą.


„Man skaudžiausia, kad mes buvome kritikuojami už tuos sprendimus, kuriuos dabar priiminėja (valdantieji – ELTA) ir įvardina, kad taip buvo ir pavasarį... Ir tai net kaip argumentą pateikia. Tai kurių galų mus reikėjo tuomet pliekti? Tai pridarė labai daug bėdos, nes griovė žmonių pasitikėjimą Vyriausybe. Tad natūralu, jei griauni pasitikėjimą, o vėliau reikalauji, kad būtų pasitikima ir būtų vadovaujamasi rekomendacijomis... Tai yra labai sudėtinga“, – tekusią kritiką nuėjusios Vyriausybės darbui prisiminė A. Veryga.

REKLAMA


Visuomenėje regi šizofrenijos bruožų


Tuo tarpu Vyriausybės ir ekspertų rekomendacijų laikytis nelinkusios visuomenės atžvilgiu A. Veryga, baigęs darbą ministerijoje, savo kalbėjimo tono nepakeitė. Buvęs ministras sako negalįs niekaip suprasti visuomenės būriavimosi prekybos centuose, kai šalyje tiesiog siaučia pandemija.


„Tai beprotybė. Kaip kokia šizofrenija: vieni nebetelpa į ligonines, kiti nebetelpa į prekybos centrus. Aš kitaip kaip beprotybe negaliu to pavadinti. Nežinau, kas tai yra“, – stebėjosi ministras.


Naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, nuo trečiadienio nusprendė sugriežtinti šalyje galiojantį karantiną ir jį pratęsti iki sausio 31 d. Kai kurie priimti karantino režimo sugriežtinimo nurodymai buvo pataisyti. Pirmadienį dar kartą susirinkusi Vyriausybė nutarė, kad atviroje vietoje lauke susitikti galės du žmonės, nebūtinai gyvenantys kartu, arba būti žmonės iš vienos šeimos. I. Šimonytės Vyriausybė buvo nutarusi ikimokyklinį ir priešmokyklinį ugdymą organizuoti nuotoliniu būdu, tačiau ši nuostata pirmadienį pakeista ir šias paslaugas teikiančios įstaigos galės dirbti įprastu būdu. Ministrų Kabinetas taip pat sukonkretino, kokiais atvejais bus taikomos judėjimo ribojimo išimtys, taip patikslino nutarimą dėl kirpyklų ir grožio salonų paslaugų teikimo bei ploto, kuris turėtų būti užtikrinamas parduotuvėse.

REKLAMA


Vyriausybė patikslino nutarimą, kad nuo 2020 gruodžio 15 dienos 24 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. Lietuvoje bus ribojimas judėjimas tarp savivaldybių, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.


Pagal naująjį nutarimą judėjimo ribojimas nebus taikomas ir tais atvejais, kai vykstama į/iš oro uostą, dėl sveikatos priežiūros paslaugų bei taip pat dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykimas į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę yra neišvengiamai būtinas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)