A. Veryga stebisi būsima valdžia: iš mūsų girdėti nieko nori

A. Veryga stebisi būsima valdžia: iš mūsų girdėti nieko nori


Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga stebisi, kodėl dešiniųjų formuojama valdančioji dauguma atmetė jo siūlytą pagalbą – su esama situacija sveikatos sistemoje susipažinti jį ministerijoje pakeisiantį žmogų.


„Panašu, kad naujoji valdanti dauguma iš mūsų girdėti kažko nelabai ir nori“, – LRT radijui teigė A. Veryga.


„Aš tokį pasiūlymą viešai buvau pateikęs, kad galiu žmogų, kuris bus paskirtas ar bus aišku, kad jis bus paskirtasž... jam parodyti, paaiškinti, įvesti į tam tikrą temą. Tai būsimosios premjerės buvo pavadinta bandymu nusimesti atsakomybę. Tad per prievartą nesisiūlysime.


Matyt, žmonės jaučiasi žinantys, matyt, turi kažkokį gerą planą ar net geresnį, nei kad mes turime. Bet pamatysime“, – tęsė ministras, kartu prisimindamas tai, kaip pačiam buvo sunku užėmus sveikatos apsaugos ministro postą.


„Kaip pamenu, man pačiam buvo sudėtinga atėjus į ministro poziciją ir nesant COVID-19. Tai tikrai yra sudėtinga sritis ir reikia gero pusmečio, kad gerai suprastum ir įsigilintum į viską, suburtum komandą. Kai tą teks daryti tokioje (COVID-19 – ELTA) situacijoje – tai bus labai sudėtinga“, – teigė A. Veryga.

REKLAMA


A. Veryga apie prezidento iniciatyvą: pervertinti ir sureikšminti nereikėtų


Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad nereikėtų sureikšminti ir pervertinti prezidento Gitano Nausėdos iniciatyvos burti patariamąją sveikatos ekspertų tarybą. Pasak jo, vargu ar darbą baigiantis Ministrų Kabinetas ras laiko į darbo procesą įtraukti šią šalies vadovo buriamą ekspertų specialistų grupę.


„To sureikšminti, pervertinti nereikėtų. Nes tokios valstybės kaip Vokietija ir Prancūzija, kurios turi ištisus institutus – Kocho, Pastero institutai – kurie daugybę dešimtmečių dirba šiose srityse, nieko geresnio ir nesugalvojo. Matome, kad Prancūzijoje ir Vokietijoje skelbiami karantinai, ir kol nėra vakcinos – karantinas arba judėjimo apribojimai bei kaukės – specifinės priemonės, leidžia stabdyti viruso plitimą“, – LRT radijui penktadienio ryte teigė A. Veryga.


„Kažkokių stebuklų mokslininkai, matyt, nesugalvos, lovų galima ligoninėse pastatyti, bet medikų nuo to nepadaugės. Tai tikrai kažkokių stebuklingų sprendimų, matyt, neverta tikėtis“, – sakė A. Veryga.

REKLAMA


Ministro teigimu, vargu ar savo darbą po Seimo rinkimų baigianti Vyriausybė ras laiko dirbti su prezidento buriama ekspertų grupe.


„Reikia suprasti, kad ir kokia ten būtų suburta taryba, ji įgaliojimų jokių gi neturi. Vyriausybė priima sprendimus“, – pabrėžė A. Veryga.


Anot jo, siekis į darbo procesą, suvaldant koronaviruso krizę, įtraukti dar vieną ekspertų grupę, gali kainuoti tik papildomai išeikvotą laiką.


„Vyriausybė turi savo mechanizmą ir mums veltis į dar papildomus kelis mechanizmus – tai yra ir laikas... Mes negalime į begalybę mechanizmų jungtis, nes tam reikia žmones atitraukti nuo darbo ir sėdėti, posėdžiauti, diskutuoti mes neturime kada. Nenoriu už akių kam nors užbėgti, bet mes ir patys su mokslininkai bendraujame (...) Kaip ir sakiau, nepervertinkime prezidento iniciatyvos, nes kartais žmonės įsivaizduoja, kad susibūrę mokslininkai ras kažkokį stebuklingą sprendimo būdą“, – teigė ministras.


G. Nausėda ketvirtadienį susitiko su sveikatos srities specialistais, kurie prezidento iniciatyva suformuos COVID-19 pandemijos valdymo ekspertų grupę. Pasak Prezidentūros, Sveikatos ekspertų taryba analizuos, vertins ir teiks atsakingoms institucijoms rekomendacijas dėl viruso plitimo stabdymo. Taip pat sieks užtikrinti, kad pandemijos valdymo planai būtų efektyviai įgyvendinti, formuojantis naujai valdančiajai daugumai ir keičiantis Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybei.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>