Prezidentūra: užsikrėtimų COVID-19 augimas yra stabilizavęsis

Prezidentūra: užsikrėtimų COVID-19 augimas yra stabilizavęsis


Prezidento Gitano Nausėdos vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta sako, kad, nors epidemiologinė situacija šalyje ir toliau kelia nerimą, matyti ir pozityvių tendencijų – pandemijos augimas stabilizuojasi ir artėjama prie užsikrėtimų piko.


„Matome tam tikro atsargaus pozityvo. Nors absoliutūs užsikrėtimų skaičiai yra gana aukšti, bet viruso augimo greitis yra tikrai nukritęs. Anksčiau matydavome, kad per savaitę užsikrečia 100 proc. daugiau žmonių negu prieš tai buvusią savaitę. Šiuo metu matome, kad (pandemijos – ELTA) augimas yra stabilizavęsis, ir mes artėjame prie tam tikro užsikrėtimo piko“, – LRT radijui sakė jis ir pridūrė, kad tikisi, jog visuomenė ir toliau laikysis visų būtiniausių atsargumo priemonių ir ateinančiomis savaitėmis epidemiologinė situacija pastebimai pagerės.


Visgi S. Krėpšta pabrėžė, kad užsikrėtimų skaičius šalyje vis dar labai aukštas ir kelia didelę įtampą ligoninėms.


„Akivaizdu, kad užsikrėtimų lygis Lietuvoje yra aukštas (...). Ne taip, kaip pirmosios COVID-19 pandemijos bangos metu, kai Lietuva buvo tarp geriausių valstybių, šiuo metu esame prasti ES vidutiniokai, turime tikrai daug susirgimų, ir tai tikrai kelia nerimą. Matome, kokia didelė įtampa ligoninėse, nes gydomų ligonių šiuo metu yra jau beveik 1400, o pirmosios pandemijos bangos metu maksimalus gydomų ligonių skaičius ligoninėse buvo 150“, – sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)