Prezidentė D. Grybauskaitė apie Seimo rinkimus: tai geriausia, kas galėjo nutikti Lietuvai tokiu sudėtingu laikotarpiu

Prezidentė D. Grybauskaitė apie Seimo rinkimus: tai geriausia, kas galėjo nutikti Lietuvai tokiu sudėtingu laikotarpiu


Šie rinkimai – tai geriausia, kas galėjo nutikti Lietuvai tokiu sudėtingu laikotarpiu, tokį įrašą savo feisbuke pirmadienio rytą paskelbė prezidentė Dalia Grybauskaitė.


„Balsavome už ateitį, o kiršinimo, melo, kerštavimo, draudimų politika paliekama praeityje. Tris partijas į pergalę atvedė moterys. Sunkiais laikotarpiais moterys nebijo prisiimti atsakomybės. Tikiuosi naujos politinės kultūros, bendradarbiavimo ir kitos nuomonės girdėjimo. Ir be abejo daugiau padorumo. Mažiau populistinių pažadų ir daugiau naudingų darbų.


Atėjo nauja politikų karta, linkiu jai saugoti Lietuvą ir kurti naujas galimybes kiekvienam Lietuvos žmogui“, – sakoma prezidentės įraše.


Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis pirmadienio naktį paskelbė bendrą deklaraciją dėl koalicijos formavimo pradžios.


Preliminariais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, daugiausia mandatų – 50 – būsimajame Seime turės konservatoriai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – 32 mandatus, socialdemokratai – 13 mandatų, Liberalų sąjūdis – irgi 13, Laisvės partija – 11, Darbo partija – 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija Krikščioniškų šeimų sąjunga ir socialdarbiečiai turės po 3 mandatus, po 1 mandatą turės Lietuvos žaliųjų partija ir partija „Laisvė ir teisingumas“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)