G. Landsbergis: derinti galimas koalicijas kol kas dar ankstyva

G. Landsbergis: derinti galimas koalicijas kol kas dar ankstyva


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia manąs, kad kol kas derinti galimas koalicijas dar ankstyva. Visgi politikas sako, kad konservatorių ir Laisvės partijos pamatinės vertybinės nuostatos sutampa.


„Man atrodo, kad dabar yra tas etapas, kad dar koalicijų bet koks derinimas yra truputėlį ankstyvas ir jis gali net ir erzinti rinkėjus. Žmonės dabar renkasi, kad bus ašis, kas bus kryptis. Ar aš matau galimybę apskritai kalbėtis? Žinoma. Bet, man atrodo, kad dabar toms kalboms dar yra truputį ankstoka“, – antradienį žurnalistams Seime akcentavo jis.


Paklaustas, ar Laisvės partijos vertybės visiškai atitinka konservatorių vertybines nuostatas, G. Landsbergis atsakė, kad pamatinės šių partijų vertybės sutampa.


„Aš matau, kad pamatiniai dalykai kai kurie sutampa. Jeigu mes kalbame apie žmogaus teises, apie žodžio laisves, apie vakarietišką Lietuvos kryptį. Jeigu mes kalbame apie pamatą, tai aišku. Bet ir su „socdemais“ sutampa“, – teigė jis,

REKLAMA


„O tai, kad tai yra skirtingos partijos, turinčios skirtingas programas ir skirtingai matančios prioritetus valstybėje, tai tuo ir graži demokratija yra, kad žmonės gali išsirinkti, kas jiems yra prioritetas ir balsuoti už tą partiją, kurios prioritetai atitinka jų“, – pridūrė politikas.


Visgi paklaustas, kaip vertina vertybinį suderinamumą su Darbo partija, politikas akcentuoja dar neturėjęs progos gerai įvertinti šios partijos pamatines vertybes.


G. Landsbergis sulaukė prezidento skambučio


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis patvirtino, kad po pirmojo rinkimų turo jau sulaukė prezidento Gitano Nausėdos sveikinimo skambučio.


„Tiesiog jis pasveikino ir viskas. Aš pasakiau „ačiū“ už pasveikinimą. Pokalbis buvo politinis, nuoširdus draugiškas“, – sakė G. Landsbergis.


Paklaustas, jei TS-LKD formuos Vyriausybę, ar nebus ginčų su prezidentu, G. Landsbergis sakė, kad toks klausimas dar ankstyvas.

REKLAMA


„Nepritariu prielaidomis, apie kurias jūs kalbate, nes antrasis turas formuos Vyriausybę. Nepaisant to, kad yra šiokio tokio optimizmo, išreiškiamo viešoje erdvėje, bet dabar reikia ateiti žmonėms į rinkimus ir išsirinkti Lietuvos kryptį po dviejų savaičių. Su prezidentu jokių trinčių nematau, man atrodo ir debatai, kurie vyko prieš Prezidento rinkimus, ko gero, buvo aukščiausio lygio ir tai, ką mes esame turėję debatų kultūroje Lietuvoje. Tai rinkimų išvakarėse prisimenu kaip ypač orų, dviejų rimtų politikų, valstybininkų diskusiją apie Lietuvos ateitį. Manau, kad ši diskusija turi pagrindo tęstis“, – teigė jis.


G. Landsbergis: savivaldybių tarybų nariai patys tariasi dėl paramos antrajame rinkimų ture


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad partijai priklausantys savivaldybių tarybų nariai patys renkasi, ką palaikyti antrajame Seimo rinkimų ture.


„Kol kas dabar vyksta procesas – regionuose esantys vienmandatininkai dažniausiai patys tariasi dėl galimų paramų“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.


Pasinaudodamas proga konservatorių lyderis kreipėsi į kitų partijų vadovus.


„Kad kampanija nebūtų prieš – mes matome tam tikrus ženklus prieš vieną partiją, prieš kitą. (...) Žmonės turi natūralius ryšius, mes esame koalicijose, žmonės yra dirbę daug metų kartu. Jei jie susitaria tarpusavyje remti vieni kitus, tai partijos vadovybė neturėtų tam užkirsti kelio. Dėl to, kad tai yra natūrali eiga“, – kalbėjo G. Landsbergis.


„Ta pykčio politika turi baigtis, aš matau galimybę susitarti su plačiu spektru partijų“, – pridūrė TS-LKD pirmininkas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>