VPT vadovė: COVID-19 pandemija labiausiai išryškino decentralizuotos viešųjų pirkimų sistemos trūkumus

VPT vadovė: COVID-19 pandemija labiausiai išryškino decentralizuotos viešųjų pirkimų sistemos trūkumus


Laikinoji Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Jovita Petkuvienė sako, kad koronaviruso pandemija labiausiai išryškino decentralizuotos viešųjų pirkimų sistemos trūkumus. Anot jos, kiekviena perkančioji organizacija veikė savarankiškai.


„Šita pandemija turbūt labiausiai išryškino mūsų decentralizuotos viešųjų pirkimų sistemos trūkumus. Tai reiškia, kad kiekvienas pirkimo vykdytojas, kiekviena perkančioji organizacija, įstaiga veikė savarankiškai.


Tada, kai buvo labai didelis stygius priemonių, kai pasiūla buvo labai ribota ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulinėje rinkoje, mes turėjome ir vidinės konkurencijos elementų. Vadinasi, konkuravo ne tiekėjai, o konkuravo pirkimo vykdytojai“, – apibendrindama tarnybos atliktą apžvalgą apie tai, kaip mokesčių mokėtojų pinigai buvo leidžiami per koronaviruso pandemiją, sakė J. Petrkuvienė.


„Natūralu, kad viešojo sektoriaus derybinės galios šitoje situacijoje kažkiek sumažėjo“, – pridūrė ji.


Visgi J. Petkuvienė pripažįsta, kad, jei šalis būtų labiau nukentėjusi nuo pandemijos, apie viešuosius pirkimus kalbėti būtų gana ciniška.


„Turbūt bendra išvada, ką mes sakome šiandien, apie pirkimus COVID mes galime kalbėti, nes situacija Lietuvoje yra tikrai nebloga, nepasiekėme blogųjų prognozių, nes, jei būtume labai nukentėję nuo COVID, apie pirkimus kalbėti būtų gana ciniška kalbėti“, – pridūrė laikinoji tarnybos vadovė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)