S. Skvernelis: išlikime atsakingi ir nesuteikime virusui Lietuvoje antrojo šanso

S. Skvernelis: išlikime atsakingi ir nesuteikime virusui Lietuvoje antrojo šanso


Trečiadienį, birželio 17-ąją, baigiasi trys karantino režimo mėnesiai Lietuvoje. Išvakarėse kreipdamasis į Lietuvos žmones, premjeras Saulius Skvernelis perspėjo, kad karas su pandemija dar nelaimėtas, ir apeliavo į kiekvieno žmogaus sąmoningumą ir budrumą.


Šalyje, pasak premjero, išliks paskelbta valstybės lygio ekstremalioji padėtis, kad visos žinybos galėtų žaibiškai reaguoti, jeigu virusas smogtų dar kartą. To reikia ir tam, pabrėžė jis, kad galima būtų kompensuoti nuostolius, kuriuos žmonės patiria dėl šios neeilinės krizės.


Ministras pirmininkas padėkojo kiekvienam Lietuvos žmogui už supratingumą, atsakingumą, kantrybę ir pilietiškumą. Taip pat Vyriausybės vardu dėkojo medicinos įstaigų darbuotojams, pareigūnams, vaistininkams, kasininkams, vairuotojams, ryšių sektoriaus atstovams, socialiniams darbuotojams, verslininkams bei savanoriams. Visiems, kurie užtikrino, kad nepritrūktų būtiniausių prekių ir paslaugų.


„Milžiniškas ačiū mūsų visuomenininkams, atėjusiems į pagalbą valstybei tada, kai jai to labiausiai reikėjo. Budėjote pagalbos linijose, rūpinotės pažeidžiamiausiais, organizavote apsaugos priemonių įsigijimus ir logistiką – tai didelės pagarbos ir padėkos verti veiksmai“, – kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA


Pasak jo, dar ir šiandien sunkius laikus išgyvena paslaugų ir turizmo sektorius, meno kūrėjai ir visi kiti, kurių veikla buvo apribota. Neužtikrintumas ir nestabilumas, deja, lydėjo ir vis dar tebelydi ne vieną Lietuvos žmogų.


„Noriu aiškiai pasakyti: dedame ir dėsime visas pastangas, kad Jūsų patirta žala būtų kuo mažesnė. Valstybė stengiasi ištiesti pagalbos ranką. Negalime leisti, kad šalyje liktų „pamirštų“ žmonių. Išmintingas papildomų finansų įliejimas į šalies ekonomiką – pagrindinė ateinančio pusmečio užduotis.


Tai nėra sprintas, tai – maratonas. Jį sėkmingai nubėgti galime tik palaikydami mūsų verslus ir tuos, kurie kuria darbo vietas, sąžiningai moka mokesčius. Valstybė trejus metus atsakingai naudojo biudžeto pinigus ir kaupė rezervą. Todėl šiandien turime lėšų ne tik apsirūpinti būtiniausiomis medicinos priemonėmis, bet ir padėti šalies verslui“, – sakė premjeras.


Jis pripažino, kad šalis į šią situaciją pateko neturėdama aiškių instrukcijų, kaip elgtis, kokie mechanizmai suveiks, o kokie, anot jo, – beviltiškai strigs. Tai, pasak premjero, – gyvenimiškos pamokos kiekvienam mūsų.

REKLAMA


„COVID-19 iššūkis paskatino kurti naują mūsų ekonomikos DNR. Parengėme ambicingą šešių su puse milijardo eurų vertės ilgalaikį ekonomikos gaivinimo planą, kurio tikslas – konkurencingesnė, produktyvesnė, efektyvesnė Lietuva“, – kalbėjo S. Skvernelis, pažymėdamas, kad tai kartu yra galimybė susitelkti visiems politikams ir parodyti, kad sugebame ne tik tuščiai konkuruoti politinėse kovose, bet ir realiai visi kartu dirbti Lietuvos žmonių labui.


Kreipdamasis į Lietuvos žmones, premjeras pabrėžė: nors mūšyje pasirodėme sėkmingai, karas su pandemija dar nelaimėtas. Visame pasaulyje milijonai žmonių dar serga šia virusine liga, sakė jis, miršta šimtai tūkstančių. Vakcinos ir veiksmingų gydymo priemonių vis dar nėra. Tačiau šiandien tiek Lietuvoje, tiek mūsų regione pasiruošimas, anos S. Skvernelio, – jau visai kitokio lygmens.


„Visgi geriausia mūsų visų apsauga – kiekvieno Lietuvos gyventojo sąmoningumas. Gyvename naujoje realybėje, kurioje turime išlikti budrūs dėl savęs ir dėl kitų. Pasverkime rizikas prieš keliaudami ar dalyvaudami didesniuose susibūrimuose. Išlaikykime įgytus apsaugos priemonių dėvėjimo, dezinfekcijos ir higienos įpročius. Izoliuokimės, jeigu įtariame, kad esame užsikrėtę“, – ragino būti sąmoningus premjeras, pridurdamas, kad koronaviruso grėsmė suartino visus mus.


„Šis ryšys tebūna tvarus, tegul padeda mums galutinai nugalėti virusą bei išsigydyti visas jo paliktas žaizdas. Išlikime atsakingi ir nesuteikime virusui Lietuvoje antrojo šanso“, - baigė savo kreipimąsi į Lietuvos žmones ministras pirmininkas S. Skvernelis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)