A. Kubilius apie Vyriausybės ataskaitą: beveik nieko bendro neturi su jos veikla

A. Kubilius apie Vyriausybės ataskaitą: beveik nieko bendro neturi su jos veikla


Premjerui Sauliui Skverneliui antradienį Seimui pateikus praėjusių metų Vyriausybės veiklos ataskaitą, buvęs premjeras, dabartinis europarlamentaras Andrius Kubilius teigia, kad ataskaitos žanras labiau primena grožinę kūrybą, o ji pati menkai susijusi su Vyriausybės veikla.


„Tiesą pasakius, nelabai klausiau tos ataskaitos, nors girdėjau, kad labai iškilmingu balsu premjeras kalbėjo. (...) Pats žanras ataskaitos pereina labiau ne į politinį, o grožinės kūrybos žanrą Lietuvoje, nes ta ataskaita beveik nieko bendro neturi su Vyriausybės veikla. Vyriausybė surašo, kaip gerai gyvenimas atrodė pernai, kai kas buvo neblogo, bet tai nepriklausė nuo Vyriausybės veiksmų“, – „Žinių radijui“ sakė A. Kubilius.


Pasak europarlamentaro, Vyriausybės pateikiama veiklos ataskaita galėtų būti svarbus valstybės valdymo instrumentas, jei ši valdžios institucija nuodugniai įvertintų nuveiktus darbus bei tai, ko jai nepavyko padaryti.


„Kitaip pasakius, Vyriausybės ataskaita yra ne iš valstybės valdymo vienas iš svarbių instrumentų, kuo ji galėtų būti, jeigu Vyriausybė metų pradžioje paskelbtų, ką ji įsipareigoja padaryti ir pasibaigus metams ji atsiskaitytų, ką jai pavyko padaryti, ko nepavyko, kodėl nepavyko, ką toliau padarys“, – teigė A. Kubilius.

REKLAMA


Anot buvusio ministro pirmininko, naudingiau būtų, jei kita institucija, pavyzdžiui, Valstybės kontrolė, iš šono įvertintų ir pateiktų savo ataskaitą apie Vyriausybės darbą.


Vyriausybės 2019 metų veiklos ataskaitoje prie svarbiausių Vyriausybės darbų išskiriamas skurdo ir socialinės atskirties mažinimas, pagalba šeimoms ir neįgaliesiems, dėmesys sveikatos apsaugai, palankesnės sąlygos inovatyviam verslui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)