R. Karbauskiui perskaičius A. Kubiliaus įžvalgas kilo klausimų: arba nekenčia Lietuvos žmonių, arba laiko juos kvailais

R. Karbauskiui perskaičius A. Kubiliaus įžvalgas kilo klausimų: arba nekenčia Lietuvos žmonių, arba laiko juos kvailais


„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad perskaitęs europarlamentaro Andriaus Kubiliaus įžvalgas negali suprasti, ar buvęs premjeras nekenčia Lietuvos žmonių, ar tiesiog juos laiko kvailais.


„Skaitau Andriaus Kubiliaus pasisakymus ir galvoju, ar buvęs Ministras Pirmininkas Lietuvos žmonių nekenčia, ar tiesiog laiko kvailiais. A. Kubilius kritikuoja dabartinę valdžią, kad skiriama parama neva laiku nepasiekia verslo, o išmokos esą prieštarauja ekonominei logikai“, – feisbuke svarsto R. Karbauskis.


Tokius klausimus politikui sukėlė trečiadienį Eltai išakytos konservatoriaus A. Kubiliaus įžvalgos, kad dabartinė Vyriausybė nepadarė visko, kad būtų suvaldytas bedarbių skaičiaus augimas, o naujai siūlomos 200 eurų vienkartinės išmokos pensininkams ir įvairioms socialinėms grupėms neturi ekonominės logikos.


„Gerbiamas Europos Parlamento nary, taip, tai prieštarauja jūsų ekonominei logikai, o verslo nepasiekia tik jūsų propagandinėse žinutėse. Jums nesuprantama, kaip galima iš ekonominės krizės išeiti ne žmonių skurdinimo sąskaita“, – į A. Kubilių kreipdamasis rašo R. Karbauskis.

REKLAMA


Toliau savo įraše politikas buvusiam premjerui pateikia savą šiuo metu vykdomos valstybės politikos aiškinimą.


„Jūs žinote, kad didelis atsilikimas, surenkant valstybės biudžeto pajamas, susidarė dėl atidėtų mokesčių, kurių suma šiam momentui sudaro apie 350 milijonų eurų, ir tai yra didžiulė jau suteikta pagalba verslui.


Bet tai tik nedidelė dalis paramos, kurios verslas jau sulaukė ir dar sulauks. Vyriausybė skyrė papildomai 0,5 milijardo eurų investiciniams projektams, kurie bus įgyvendinti dar šiemet ir mokesčių pavidalu apie 100 milijonų eurų papildys biudžeto pajamas. Beveik milijardo eurų socialinis paketas virs papildomu stimuliatoriumi vartojimui, kas taip pat leis didžiule suma papildyti valstybės biudžetą“, – feisbuke rašo R. Karbauskis.


Palygino dviejų Vyriausybių darbą


Toliau politikas lygina tai, ką pasak jo, daro dabartinė valdančioji dauguma ir ką darė per finansų krizę prieš dešimtmetį veikusi A. Kubiliaus vadovaujama Vyriausybė. Pasak jo, konservatorių Vyriausybės sprendimai, analizuoti viename iš valdančiųjų inciatyva sudarytame parlamentiniame tyrime, tapo emigracijos ir žmonių skurdo priežastimi.

REKLAMA


„Lietuvos eksporto struktūra yra pakankamai įvairi, tad kylant problemų vienoje ūkio šakoje, kita ją kompensuoja. Darant sprendimus, kurių jūs, gerbiamas Europos Parlamento nary, nesuprantate, mes neturėsime didelės duobės ir vidaus rinkos vartojime, kas išėjimą iš krizės padarys greitesnį ir, svarbiausia, ne žmonių gerovės sąskaita. Suprantu, jog jūs dabar su nerimu laukiate Seimo tyrimų komisijos išvadų dėl klaidų, padarytų 2008-2009 metų ekonominės krizės metu. Jūsų Vyriausybės klaidų, kurios tapo masinės emigracijos, verslo bankrotų ir žmonių skurdo priežastimi“, – rašo R. Karbauskis, pabrėždamas, kad A. Kubiliaus Vyriausybės metu atlikti sprendimai buvo ne dėl Lietuvos gerovės padaryti.


„Jūs nesuprasite, kaip galima neapiplėšti pensininkų, neįgaliųjų, kaip galima nedidinti mokesčių, nesiskolinti su milžiniškomis palūkanomis, paklūstant arogantiškiems buvusios Prezidentės reikalavimams. Jūs nesuprasite, kodėl Lenkija, skirtingai nuo Lietuvos, kreipėsi paramos į Europos Sąjungą, statant suskystintų dujų terminalą. Nesuprasite, kodėl jūs parėmėte Astravo atominės elektrinės statybas jos pradžioje, o dabar aktyviai jos veiklai priešinatės. Jūs labai daug ko nesuprantate, nes niekada nebandėte daryti sprendimų vardan tų, kurių valia jūs tapote Ministru Pirmininku“, – pažymi „valstiečių“ lyderis.


Sukritikavo konservatorius Seime: jie kliedi


Apibendrindamas savo įrašą R. Karbauskis, kreipdamasis į A. Kubilių, retoriniu klausimu paprašė pripažinti, kad „valstiečių“ sprendimai yra kitokio pobūdžio kelias nei buvo prieš dešimtmetį. Tačiau bematant pridūrė, kad jis, anot R. Karbauskio, to niekada nesupras.



„Galima ginčytis dėl sprendimų logikos, jų tikslingumo, naudos, bet keista, kai jūs šiandien įrodinėjate, kad turint valstybėje rezervus ir galint pasiskolinti su minimaliomis palūkanomis, mes neturime remti pensininkų, neįgaliųjų, neturime didinti atlyginimų medikams, mokytojams, neturime kompensuoti patiriamų nuostolių. Ar ir jūs įsijungsite į propagandos chorą, teigiantį, kad valstiečiai už 200 eurų siekia nupirkti balsus?


Turėkite savigarbos pripažinti faktą, jog mūsų sprendimai yra kitokie nei jūsų, bet tai yra kitoks išėjimo iš krizės kelias. Mes tikrai nesitikime jūsų palaikymo ar net neutralumo, jūsų jaunieji kolegos kliedi noru būti valdžioje, tad padarys viską, kad mums nepasisektų. Valdžia yra dovana tiems, kas ją paverčia savo nauda, o mums ji – pareiga sąžiningai tarnauti Tautai. Tuo mes ir skiriamės, bet to jūs irgi niekada nesuprasite“, – apibendrino R. Karbauskis.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)