G. Landsbergis kritikuoja vėluojančią pagalbą verslui: dėl tokio aplaidaus lėtumo dalis verslo neišgyvens

G. Landsbergis kritikuoja vėluojančią pagalbą verslui: dėl tokio aplaidaus lėtumo dalis verslo neišgyvens


Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigia, kad šiuo metu Lietuva tik pradeda pagalbos teikimą nuo koronaviruso nukentėjusiam verslui. Anot jo, dėl „tokio aplaidaus lėtumo“ dalis verslo gali šios krizės ir neišgyventi.


„Manau, kad situacija yra labai panaši kaip su pandemijos stabdymu Lietuvoje. Iš pradžių viskas labai lėtai įsibėgėja, sakoma, kad viskas yra gerai, bet verslas tai neigia. Akivaizdu, kad mes praradome kokį mėnesį laiko, jei žiūrėtume, ką tuo pačiu metu darė Vakarų valstybės. Šveicarija, Vokietija – ryškiausi Europos pavyzdžiai, kurie jau šiandien yra išdaliję 60 proc. savo skirtos paramos verslui“, – trečiadienį LRT radijui teigė G. Landsbergis.


Pasak jo, šiuo metu Lietuva dar tik pradeda teikti pagalbą nuo pandemijos nukentėjusiam verslui.


„Mano įsivaizdavimu, mes tik dabar esame pradinėse stadijose padėti verslui, o tai yra žalinga ekonomikai. Dalis pažeisto verslo gali neišgyventi dėl tokio aplaidaus lėtumo“, – sakė konservatorių lyderis.

REKLAMA


Seimas yra patvirtinęs ekonomikos skatinimo planą, kuriuo siekiama padėti išsaugoti darbo vietas ir pajamas, padėti verslui išsaugoti likvidumą, užtikrinti valstybės iždo likvidumą.


G. Landsbergis: visuomenės spaudimas paskatino Vyriausybę išspręsti testavimo ir priemonių trūkumo problemas


Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pripažįsta, kad Vyriausybei pavyko išspręsti kylančias problemas dėl asmens apsaugos priemonių trūkumo ir per mažo testavimo. Visgi, pasak politiko, spręsti šias problemas paskatino visuomenės spaudimas.


„Manau, išspręsti problemas pavyko dėl visuomenės spaudimo. Nes jeigu mes prisimename viruso pradžią, tai, ko gero, ji buvo paženklinta visišku neigimu. Pamenu, kad mes buvome jau tuomet gerai pasiruošusi valstybė, bet lėktuvai kažkodėl dar nesileido. Tuomet buvo aiškinamasi, kad tyrimų visai nereikia ir jie čia visai nėra jokia panacėja, bet dabar džiaugiamės, kad tyrimų yra daroma labai daug“, – LRT radijui sakė G. Landsbergis.

REKLAMA


„Tai rodo, kad keltos problemos ir atkreiptas Vyriausybės dėmesys davė rezultatus, ir tuo galime visi bendrai pasidžiaugti“, – pridūrė jis.


G. Landsbergis apie D. Gaižauską: nomenklatūros žmogus


Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauska, atlikdamas koronaviruso testą, prasilenkė su vakarietiškomis vertybėmis ir primena nomenklatūrinį valdymą. Anot jo, toks dvigubus standartus taikantis politikas negali vadovauti NSGK.


Trečiadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje bus sprendžiama dėl nepasitikėjimo komiteto pirmininku D. Gaižausku. G. Landsbergis sako nemanąs, kad opozicijai pavyks nuversti komiteto pirmininką, nes „valstiečiai“ palaiko, pasak jo, sukompromitavusį NSGK pirmininką.


„D. Gaižauskas praleido progą skaidriai ir aiškiai paaiškinti visuomenei, ką ir kaip jis darė. Įsivėlė į tokį netiesos siūlų kamuolį ir jam dabar sunku iš jo išeiti, nepasitikrinus nepasitikėjimo komitete. Yra didelė tikimybė, kad jis laimės nepasitikėjimo balsavimą. „Valstiečiai“ yra susivieniję ir jie dažnai tai padaro. Tokių pavyzdžių matėme ir su kitais susikompromitavusiais jų politikais. Nemanau, kad tai yra pagrindinė problema“, – LRT radijui sakė G. Landsbergis.


Anot jo, D. Gaižauskas, atlikdamas koronaviruso testą anksčiau nei medikai, prasilenkė su vakarietiškomis vertybėmis.



„Didžiausia bėda, tai dvigubų standartų skleidimas, ypač koronaviruso valdymo atveju. Kai politikai darosi testus prieš medikus, Vyriausybės atstovai, kurie taip pat yra testuojami greičiau negu žmonės, kurie turėjo kontaktą sus sirgusiais ir t.t. Tai rodo, kad Lietuva dar paslysta ant nomenklatūrinio, posovietinio banano žievės. Tai yra apmaudu, tai yra nesuprantama ir nepripažįstama. Manau, kad klaidos pripažinimas mums leistų toliau pasistūmėti nuo tarybinės patirties, kurią mes turėjome su valdžiažmogių privilegijomis“, – LRT radijui sakė G. Landsbergis.


Kaip yra skelbęs portalas Delfi, D. Gaižauskas galėjo pažeisti karantino ir saviizoliacijos tvarką, kai pasidaręs testą nesiėmė 14-os privalomų dienų saviizoliacijos. Pats D. Gaižauskas neigia, kad pažeidė nustatytą tvarką. Tuo tarpu opozicija teigia, kad, be viso to, NSGK pirmininkas, kreipdamasis į karštąją koronaviruso liniją 1808 dėl galimybės pasidaryti testą, manipuliavo pateikiama informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)