G. Paluckas patekimo į miestus apribojimą vadina sumaišties kėlimu: tai – perteklinė priemonė

G. Paluckas patekimo į miestus apribojimą vadina sumaišties kėlimu: tai – perteklinė priemonė


Vyriausybei nusprendus Velykų šventinį savaitgalį riboti gyventojų patekimą į visus šalies miestus, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas (LSDP) Gintautas Paluckas sako, kad tai yra perteklinė priemonė. Politiko teigimu, norintieji pasivažinėti suras priežastis ir galimybes tai padaryti, tad tokie apribojimai, pasak G. Palucko, tiesiog kelia sumaištį.


„Manau, kad būtent šios priemonės yra perteklinės, nes efektyviai tų priemonių naudoti tikrai nepavyks“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.


Socialdemokratų lyderio teigimu, norintys išvažiuoti ras tam būdą.


„Mėginti aiškinti, jog kai kas gali važiuoti, jeigu turi kažkur nuosavybę ir jeigu pateiks kažkokią nuotrauką iš nekilnojamojo turto registro, bet jeigu įtikins ir atrodys informacija patikima – labai daug išlygų, kurios norintiems pasivažinėti yra patogios, ir jie galės išvažiuoti“, – kalbėjo G. Paluckas.


Miestų uždarymas vienam savaitgaliui, anot jo, reikalauja papildomų patrulių resursų ir kelia sumaištį.


„Protingi, kurie nori laikytis tų sąlygų, ir taip jų laikysis – nepuls važinėti, keldami riziką savo artimiesiems. Čia aš matau sumaišties kėlimą, nereikalingą kariuomenės, policijos resursų naudojimą ir tiek. Mes mėnesį tokiu karantino režimu pragyvenome, tai neįsivaizduoju, ką dabar turi duoti ir kokios yra pakitusios aplinkybės, kad reikėtų uždaryti miestus, išvaryti kariuomenę bei policiją į gatves. Tiesiog perteklinė priemonė“, – pridūrė G. Paluckas.

REKLAMA


Velykų šventinį savaitgalį judėjimo tarp savivaldybių ribojimu rūpinsis policija, pasitelkdama technines priemones. Sprendimas riboti įvažiavimą į miestus įsigalios nuo penktadienio 20 val.


Išimtys bus taikomos tais atvejais, kai bus vykstama dėl artimųjų, giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, taip pat kai vykstama dėl būtinojo darbo atlikimo ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Draudimas negalios tiems, kurie vyks į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)