G. Paluckas skeptiškai vertina pasiūlymą Seimui stabdyti darbą: nereikia dramatizuoti

G. Paluckas skeptiškai vertina pasiūlymą Seimui stabdyti darbą: nereikia dramatizuoti


„Valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui užsiminus, kad dėl koronaviruso grėsmės reikėtų apsvarstyti galimybę bent dvi savaites sustabdyti darbą Seime, socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas teigia, kad toks pasiūlymas yra perteklinis. Pasak opozicinės politinės jėgos lyderio, parlamentas privalo rodyti visuomenei lyderystę, todėl nutraukti Seimo komitetų darbą būtų neatsakinga.


„Seimas nėra atsitiktinių žmonių sambūris, kuris atsiranda ir išsivaikšto. Laikantis specialistų rekomendacijų ir taisyklių, nedidelio masto susibūrimai, kaip komitetų posėdžiai, gali pilnai veikti. Nereikia čia dramatizuoti ir panikuoti“, – „Žinių radijui“ teigė Seimo nario mandato iškovoti nepajėgęs G. Paluckas.


„Seimas turėtų demonstruoti lyderystę, kurios iš jo tikisi visuomenė“, –pridūrė jis.


Socialdemokrato nuomone, galima galvoti nebent apie Seimo plenarinių posėdžių trumpinimo, atsisakant ne esminių klausimų svarstymo, galimybę.


„Plenarinės sesijos reikia ar ne, ar jas reikia sutrumpinti ir palikti tik esminius klausimus, neužkraunant klausimais, kurie gali palaukti, yra kitas klausimas. Bet Seimas neturėtų nutraukti savo veiklos, nes tam nėra jokio pagrindo“, – apibendrino G. Paluckas.

REKLAMA


Europoje vis intensyviau plintant koronavirusui, „valstiečiai“ ketvirtadienį užsiminė apie siūlymą Seimui į posėdžius nesirinkti artimiausias dvi savaites. Tai ketvirtadienį žurnalistams pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.


Savo ruožtu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko pavaduotoja Monika Navickienė, reaguodama į LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio pareiškimą, pabrėžė, kad toks siūlymas šiuo metu neatsakingas, ir konservatoriai jo neketina palaikyti.


Seimas kitą savaitę, kaip ir buvo numatyta, ketina rinktis į plenarinius posėdžius.


Ministrų Kabinetas ketvirtadienį dėl didėjančios koronaviruso grėsmės nutarė dviem savaitėms sustabdyti visų šalies švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio įstaigų veiklą bei uždrausti keliones į kai kurias valstybes. Vyriausybė taip pat nutarė iki kovo 27 dienos uždrausti visus renginius šalyje. Bus taikomos tik nedidelės išimtys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)