V. Grubliauskas: turimų reagentų Klaipėdos mobiliai tyrimų stotelei užteks vos dviem dienoms

V. Grubliauskas: turimų reagentų Klaipėdos mobiliai tyrimų stotelei užteks vos dviem dienoms


Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigia, kad turimų reagentų uostamiesčio mobiliai koronaviruso patikros stotelei užteks vos dviem dienoms. Ar mobilioji tyrimų stotelė veiks ir toliau, meras teigia nežinantis, tačiau viliasi, kad reikiamų reagentų bus atrasta skubos tvarka.


„Turime reagentų 102 ar 103. Reiškia, šiandien ir rytoj reagentų turi pakakti pagal užsirašiusiųjų skaičių ir reagentų skaičių, bet, žvelgiant į ateitį, išryškėja situacija, apie kurią ir buvo kalbama anksčiau, kad turbūt ne viskam valstybė yra pasiruošusi. Ne visiškai tiksliai buvo įvertinti srautai ir apimtys, kurios yra didesnės, nei buvo tikėtasi“, – žurnalistams teigė V. Grubliauskas.


Visgi Klaipėdos meras viliasi, kad galbūt reikiamų reagentų bus atrasta skubos tvarka. V. Grubliauskas taip pat neatmeta galimybės, kad reagentų atsargomis pasidalins ir Klaipėdos universitetinė ligoninė.


„Bet aš labai tikiuosi, kad šių reagentų bus rasta ekstra tvarka, kita vertus, kažkiek, kažkuriam laikui galbūt pavyks išspręsti čia, vietoje, kalbant su universitetine ligonine, kiek jiems yra rizikos nekeliantis veiksmas pasidalinti savosiomis atsargomis“, – sakė V. Grubliauskas, akcentuodamas, kad pirmasis frontas yra Klaipėdos ligoninė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)