Prezidentas G. Nausėda: gražios ir prasmingos Kovo 11-osios

Prezidentas G. Nausėda: gražios ir prasmingos Kovo 11-osios


Prezidentas Gitanas Nausėda Lietuvos žmones sveikina su trimis dešimtmečiais laisvės! Su jau trisdešimt metų švenčiamu ir valstybės, ir žmogaus atgimimu.


„Kaskart šią dieną į mus prabyla išdidžios ir nepalaužiamos tautos balsas, sukūręs Lietuvai stebuklą, tapusį reikšmingu XX a. pasaulio istorijos faktu.


Jo skambų atgarsį girdime kiekvienas - kaip galimybę, kaip įkvėpimą, kaip įpareigojimą toliau nepaliaujamai stiprinti laisvę savyje ir savo valstybėje.


Kaip aiškų žinojimą, kad tik taip išpildysime drąsiausią Lietuvos svajonę - turėti nepriklausomą ateitį. Su didele atsakomybe perduokime ją būsimoms kartoms“, - sako valstybės vadovas G. Nausėda ir linki visiems tokio pat galingo valstybės kūrimo jausmo šiandien.


Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina Lietuvos žmones su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiu.


„Trisdešimt metų kūrėme Lietuvą nuo pamatų, būdami tiesiogiai už ją atsakingi. Drąsiai įveikdami iššūkius, siekdami įtvirtinti demokratines vertybes, ugdydami laisvą ir pilietišką visuomenę, šiandien pagrįstai galime didžiuotis sėkminga valstybe. Lietuvių vardai skamba garsiausiose pasaulio scenose, kūrybinėse erdvėse, sporto arenose, mokslo laboratorijose, technologijų srityje, palikdami žymų įspaudą ateities kartoms ir įprasmindami praeities kovas už šalies nepriklausomybę.

REKLAMA


Atiduodami pagarbą Kovo 11-osios Akto signatarams, laisvės kovų dalyviams, Bažnyčios garbę ir orumą gynusiems dvasiškiams, Sąjūdžio dalyviams, visiems Lietuvos piliečiams ir tautinių bendrijų atstovams, kurie atvedė Lietuvą į laisvę, atvėrė įvairiausių galimybių savanorišką pasirinkimą, neturime užmiršti pareigos saugoti tautos unikalumą, ginti jos suverenumą“, - sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime Lietuvos žmonėms.


Premjeras visiems Lietuvos piliečiams linki, kad nepritrūktų ryžto bei vienybės ir toliau puoselėti Lietuvą - modernią, veržlią, atvirą pasauliui šalį.


„Tegul 1990-aisiais metais tautą vienijusi jėga atgimsta ir šiandien, tegul ji įkvepia visus džiaugtis ir didžiuotis savo valstybe, pasiektais laimėjimais, drąsiais ir išradingais žmonėmis. Vertinkime laisvę, juk tik laisvi užaugame dideli“, - sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)