G. Nausėda po susitikimo su EVT pirmininku: esame išgirsti ir Lietuvos aktualijos suprantamos

G. Nausėda po susitikimo su EVT pirmininku: esame išgirsti ir Lietuvos aktualijos suprantamos


Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį per darbo vakarienę su Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Charlesu Micheliu akcentavo Lietuvos poziciją dėl Sanglaudos politikos finansavimo planų ir Lietuvos lūkesčius suvienodinti tiesiogines išmokas mūsų šalies ūkininkams su ES vidurkiu.


„Lietuva yra pasiruošusi prisidėti prie Europos Sąjungos strateginės darbotvarkės įgyvendinimo, išskirtinį dėmesį teikdama kovai su klimato kaita ir inovacijų plėtrai. Šie prioritetai ypač svarbūs ir mūsų šaliai, įgyvendinant gerovės valstybės modelį. Tačiau ambicingiems planams įvykdyti reikalingas ne tik tvarus naujų ES prioritetų, tokių kaip klimato kaita ir inovacijų plėtra, bet ir ES Sanglaudos politikos finansavimas bei tiesioginių išmokų ūkininkams suvienodinimas su ES vidurkiu“, – po susitikimo sakė prezidentas.


Šalies vadovas taip pat priminė, kad tikisi ES įsipareigojimų įgyvendinimo, skiriant deramą finansavimą Ignalinos atominės elektrinės uždarymo projektui ir Kaliningrado tranzito schemos efektyviam veikimui, sakoma Prezidento komunikacijos grupės pranešime.

REKLAMA


Kalbėta apie ES Perėjimo fondo formavimo principus, „Horizonto“ programos lėšų skirstymo niuansus, ES sienų apsaugos valdymo bei Europos kaimynystės klausimus.


Prezidentas pažymėjo, kad susitikimas su EVT pirmininku Ch. Micheliu buvo konstruktyvus, dalykiškas ir pozityvus. „Esame išgirsti, ir Lietuvos aktualijos suprantamos EVT vadovybės, vis tik turime suprasti, kad biudžeto svarstymo procese dalyvauja 27 šalys, tad didžiulis derybinis darbas laukia ne tik vasario 20-21 dienomis vyksiančioje, bet ir kitose Europos Vadovų Tarybos darbo sesijose“, – pridūrė šalies vadovas.


EVT pirmininkas Ch. Michelis susitinka su visų ES valstybių vadovais, siekdamas išgirsti jų lūkesčius ir pasiūlymus dėl Daugiametės finansinės programos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)