M. Sinkevičius neskuba savęs vadinti būsimu premjeru, tačiau neslepia – į nacionalinę politiką teks grįžti

M. Sinkevičius neskuba savęs vadinti būsimu premjeru, tačiau neslepia – į nacionalinę politiką teks grįžti


Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkei Vilijai Blinkevičiūtei užsiminus, kad partijai laimėjus artėjančius Seimo rinkimus, premjeru galėtų būti paskirtas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius, pats politikas neskuba savęs vadinti būsimu premjeru. Tačiau, anot jo, anksčiau ar vėliau į nacionalinę politiką teks grįžti.


„Aš manau, kad čia labai ankstyvos šnekos, kalbėti, kas bus dar daugiau nei po metų, tai mes čia tik prie Velykinio stalo su šeima pajuokaujam, nes visi jau traukia per dantį, kreipiasi „premjere“. Bet, aišku, čia kaip savotiška pašaipa ir patraukimas per dantį“, – LRT radijui antradienį sakė M. Sinkevičius.


„Aš manau, kad pagal lietuvišką patarlę, kuri tikrai teisinga, neperšokę griovio, nesakykim op. Tai dar galim svajoti, įsivaizduoti, galvoti, bet rinkėjų valia bus verdiktas, po kurio bus aišku, kuri partija, žmonių pasitikėjimą gavusi, turės teisę suformuoti Vyriausybę“, – pridūrė Jonavos rajono meras.


Jis neslepia, kad socialdemokratų partija, matydama savo sėkmę savivaldos rinkimuose ir gyventojų nuomonių apklausose, svarsto apie grįžimą į valdžią. Tačiau, pasak M. Sinkevičiaus, partija dar turi padirbėti ir įrodyti, kad yra verti pasitikėjimo.

REKLAMA


„Neslėpkim, kad socialdemokratai, matydami savo pasirodymą savivaldos rinkimuose, matydami mūsų situaciją reitingų lentelėse, mes tikrai neslėpsim, kad mes norėtume grįžti į valdžios olimpą ir turėti teisę formuoti Vyriausybę. Bet kaip jau čia bus dar anksti labai šnekėti, ir turbūt neužsiiminėsim futurologija ir spėliojimais“, – teigė M. Sinkevičius.


„Norim, stengsimės per likusį laiką įrodyt gyventojams, kad esam verti pasitikėjimo, kad galėtume būti geresnė valdžia, o jau kaip bus, tai matysim“, – pažymėjo Jonavos rajono meras.


M. Sinkevičius pripažįsta, kad anksčiau ar vėliau jam teks grįžti į nacionalinę politiką, nes ilgainiui ir Jonavos rinkėjams politikas atsibos. Tačiau, anot jo, kol kas socialdemokratas galvoja apie Jonavos rinkėjus ir sako esąs „Jonavos meras-premjeras“.


„Žinoma, kad amžinai perspektyviu, turbūt, nebūsi, ir, matyt, kad anksčiau ar vėliau reiktų grįžti į nacionalinę politiką. Natūralu, kad ir Jonavoj rinkėjui ilgainiui atsibosiu, nebe pirma kadencija vadovauju, tai tas perspektyvumas, matyt, su kiekviena kadencija mažėja“, – mąstė politikas.

REKLAMA


„Tai bet kuriam kareiviui nenorėt būt generolu turbūt būtų neteisinga, bet aš galvoju, kad nesimatuoju jokių antpečių ir dar toli gražu nefokusuoju savęs. Galvoju apie tai, dėl ko ką tik Jonavos gyventojai man suteikė mandatą, aš savotiškas Jonavos meras-premjeras. Darbo tikrai užteks“, – pridūrė M. Sinkevičius.


Praėjusią savaitę LSDP pirmininkė V. Blinkevičiūtė prasitarė, kad jei jos vadovaujamai partijai pavyktų laimėti artėjančius Seimo rinkimus, premjeru galėtų būti paskirtas Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.


„Mindaugas Sinkevičius – jaunosios kartos politikas, bet kartu tikrai yra labai patyręs, ne pirmą kartą yra išrenkamas Jonavos rajono savivaldybės meru, Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovas yra, dirbo Vyriausybėje žemės ūkio ministru“, – teigė ji.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)