V. Blinkevičiūtė apie konservatorių pasirodymą rinkimuose: tai yra pralaimėjimas

V. Blinkevičiūtė apie konservatorių pasirodymą rinkimuose: tai yra pralaimėjimas


Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė mano, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) pralaimėjo šiuos savivaldos ir merų rinkimus.


„Turbūt ir patys konservatoriai supranta, kad šitie merų ir savivaldos rinkimai jiems nėra laimėjimas. Drįsčiau teigti, kad tam tikra prasme tai yra tam tikra prasme pralaimėjimas todėl, kad prieš ketverius metus jų išrinkta 11 merų, o šiemet – vos 5. Tai dar kartą parodo, kad nėra Lietuvos žmonių pasitikėjimo konservatorių partija ir matyt partija turėtų iš to daryti tam tikras išvadas“, – pirmadienį ryte sakė V. Blinkevičiūtė.


Jos vertinimu, toks rinkėjų vertinimas veikiausiai yra susijęs ir su TS-LKD priimamais ar nepriimamais sprendimais nacionalinėje valdžioje.


„Žmonės vertina ir tuos sprendimus, kurie yra priimami valdančiosios daugumos, kur pagrindinį vaidmenį Seime ar Vyriausybėje vaidina konservatoriai ir tai dar kartą parodo, kad tie sprendimai, kurie priimami arba nepriimami, žmonių sutinkami nevienareikšmiškai“, – svarstė V. Blinkevičūtė.

REKLAMA


Nesiryžta atsakyti, kuriuose rinkimuose dalyvaus kitais metais


Socialdemokratų lyderė V. Blinkevičiūtė nekonkretizuoja, kuriuose rinkimuose – Seimo, Europos Parlamento ar Prezidento – kitais metais planuoja dalyvauti. Politikė tikina, kad sprendimai bus priimti nustatytu laiku.


„Šiai dienai negaliu atsakyti į šį klausimą, nes mes tai svarstysime partijoje, skyriuose. Bet aš neabejoju, kad tie sprendimai bus, bus nustatytu laiku. Šiandien to tikrai neatsakysiu“, – pažymėjo V. Blinkevičiūtė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)