A. Armonaitė trauktis iš partijos vadovo pareigų neskuba: šiais metais bus pirmininko rinkimai, gera proga išsibandyti

A. Armonaitė trauktis iš partijos vadovo pareigų neskuba: šiais metais bus pirmininko rinkimai, gera proga išsibandyti


Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė pripažįsta, kad partija savivaldos rinkimuose tikėjosi geresnių rezultatų. Vis dėlto ji apie atsakomybės prisiėmimą dėl prastų rinkimų rezultatų partijai ir traukimąsi iš partijos pirmininko pareigų nekalba.


„Tiesą sakant, šiais metais yra partijos pirmininko rinkimai ir tai yra gera proga išsibandyti, ir, aišku, galvosime. Naujų lyderių be jokios abejonės bet kuriai partijai tikriausiai visada reikia, Laisvės partijai – taip pat“, – sakė A. Armonaitė, paklausta, ar po savivaldos rinkimų nesiruošia trauktis iš Laisvės partijos pirmininko pareigų.


Apie artėjančius partijos pirmininko rinkimus, kur galima tikėtis permainų, kalbėjo ir Laisvės partijos atstovas, Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas.


„Liko du su puse mėnesio iki partijos pirmininko rinkimų, partijos valdybos rinkimų, tai manau, kad visi to sulauksime ir tada galėsime tą naują valdžią rinkti“, – tvirtino jis.


Tuo metu Laisvės partijos narys, sostinės meras Remigijus Šimašius tvirtino, kad dabar nėra tinkama situacija ieškoti kaltų dėl partijos pasirodymo savivaldos rinkimuose.


„Dabar ne ta situacija, kai reikėtų ieškoti ar kaltų, ar atsakingų, nes mes idėjinį stuburą turime labai aiškų, idėjinė žinia yra labai aiški rinkėjams. Per savivaldos rinkimus norėjome parduoti ir parodyti idėjinę žinią geriau negu pavyko. Nacionaliniai rinkimai dar artėja, manau, kad ten mums seksis geriau dėl daugybės priežasčių“, – sakė R. Šimašius.

REKLAMA


Kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.


Savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.


Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.


Į antrą rinkimų turą išėjo viena Laisvės partijos atstovė – kandidatė į Elektrėnų merus Silva Lengvinienė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)