A. Armonaitė apie sunkiai kelią besiskinantį civilinės sąjungos klausimą Seime: tiesiog gėda

A. Armonaitė apie sunkiai kelią besiskinantį civilinės sąjungos klausimą Seime: tiesiog gėda


Penktadienį Seime prasidėjus pavasario parlamento sesijai, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė tvirtina, kad „laisviečiai“ nesitraukia nuo savo rinkiminių pažadų ir sieks sutelkti pakankamą paramą Civilinės sąjungos įstatymo projektui.


Pasak politikės, šis klausimas nėra tik jos vadovaujamos partijos interesas – ministrė yra įsitikinusi, kad tai „visų sąžiningų parlamentarų reikalas“. O tai, kad Seimas vis dar nepriėmė šio įstatymo, anot jos, yra „tiesiog gėda“.


„Laisvės partija neatsisako savo įsipareigojimų rinkėjams ir to sieksime“, – penktadienį prieš prasidedant Seimo posėdžiui žurnalistams teigė A. Armonaitė.


„Eina jau kelinti metai Lietuvos Europos Sąjungoje. Tiesiog gėda“, – apgailestavo ji.


Visgi, politikė negalėjo pasakyti, kada Civilinės sąjungos įstatymo projektas pasieks Seimo posėdžių darbotvarkę. Klausiama, ar šiuo klausimu diskutavo su koalicijos partneriais, A. Armonaitė patikino, kad pokalbiai vyksta, o frakcija viliasi sulaukti palaikymo ir iš opozicijos parlamentarų.


„Žinoma tarėmės. Norime, kad įstatymo projektas praeitų, o ne kad sugriūtų“, – sakė ministrė.


„Tikimės palaikymo, kaip visada. Visi tikisi – ne Laisvės partijai reikia partnerystės įstatymo. Žmonėms reikia, kad ne tik galėtume girtis savo nestojančia ekonomika ar pagarba žmogaus teisėms tarptautiniu formatu, bet ir gerbtume savo žmones. Tai ne tik Laisvės frakcijos reikalas, tai visų sąžiningų parlamentarų reikalas“, – pabrėžė Laisvės partijos lyderė.


Civilinės sąjungos įstatytmas yra įtrauktas į pavasario Seimo sesijos darbų programą. Visgi, tvyrant geopolitinėms įtampoms, taip pat sudėtingai ekonominei situacijai ir energetinei krizei Mišrioje Seimo narių grupėje dirbanti Seimo narė Agnė Širinskienė siūlo iš Seimo pavasario sesijos darbų programos išbraukti šį projektą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>