V. Čmilytė-Nielsen: abejoju, ar siūlymas dėl Seimo narių teisinės neliečiamybės panaikinimo sulauktų palaikymo

V. Čmilytė-Nielsen: abejoju, ar siūlymas dėl Seimo narių teisinės neliečiamybės panaikinimo sulauktų palaikymo


Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen palaiko viešoje erdvėje prasidėjusią diskusiją dėl Seimo narių teisinės neliečiamybės panaikinimo, tačiau abejoja, ar pasiūlymas sulauktų reikiamo parlamentarų palaikymo.


„Tai yra diskusija, kuri tikrai ne pirmą kartą jau kyla. Ir, aš manau, kad ji yra pakankamai reikšminga. Yra įvairūs sprendimai, įvairūs variantai. Tikrai ne visose Europos valstybėse galioja tokia tvarka kaip Lietuvoje dėl neliečiamybės, yra tarpiniai variantai, dalinė neliečiamybė, neliečiamybė dėl kažkokių su politiko veikla susijusių klausimų, tačiau ne įtariamų jau Baudžiamojo kodekso veikų“, – „Žinių radijo“ laidoje teigė V. Čmilytė-Nielsen.


Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu panašūs klausimai dėl Seimo narių neliečiamybės panaikinimo buvo sprendžiami sklandžiai.


Visgi V. Čmilytė-Nielsen skeptiškai vertina galimybę, kad Seimo nariai palaikytų idėją panaikinti parlamentarų teisinį imunitetą.


„Tai, manau, kad ta diskusija yra vertinga. Ar toks neliečiamybės panaikinimas sulauktų palaikymo Seime, aš asmeniškai turiu abejonių, turiu skepticizmo, nes esame turėję atvejų, kuomet Seimo nariai neliečiamybės labai aktyviai laikėsi ir ja dangstėsi“, – sakė ji.


Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas, praėjusią savaitę susirinkęs dėl Seimo nario mandato atsisakiusio Kristijono Bartoševičiaus skandalo, paragino parlamente pradėti diskusiją dėl teisinės neliečiamybės panaikinimo Seimo nariams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>