A. Bilotaitė: sienos saugumas užtikrinamas maksimaliai, keičiantis situacijai kariai į pasienį būtų grąžinti

A. Bilotaitė: sienos saugumas užtikrinamas maksimaliai, keičiantis situacijai kariai į pasienį būtų grąžinti


Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė teigia, kad karių budėjimas šalies pasienyje buvo atšauktas dėl to, nes fizinis barjeras ir sienos stebėjimo sistemos šiuo metu leidžia maksimaliai užtikrinti saugumą. Vis tik, pasak jos, atsiradus poreikiui, karių budėjimas pasienyje būtų sugrąžintas.


„Žinoma, pirmas dalykas, kurį noriu pažymėti, kad kariai, jie yra, tik yra kitame režime. Šiuo metu esame sutarę dėl tokio režimo, nes yra sumažėjęs neteisėtų migrantų skaičius. Kitas dalykas, tai yra sienos stebėjimo sistemos, kurios jau dengia 94 proc. sienos su Baltarusija, fizinis barjeras ir kiti dalykai leidžia mums šiandieną tą apsaugą užtikrinti tikrai maksimaliai“, – žurnalistams penktadienį teigė A. Bilotaitė.


Visgi ministrė pabrėžia, kad esant poreikiui kariai prie sienos su Baltarusija būtų grąžinti.


„Bet noriu pažymėti, kad besikeičiant situacijai – atsiradus tokiems indikatoriams, kad mums reikia kito režimo, nedelsiant atsirastų kariai prie Lietuvos sienos“, – pridūrė ji.


Galimybė nepaprastosios padėties metu pasitelkti Lietuvos kariuomenės pajėgumus Valstybės sienos apsaugos stiprinimui yra numatyta nepaprastosios padėties nutarime. Dėl kariuomenės pasitelkimo būtinybės ir konkrečios pasitelkimo procedūros sprendžia už nepaprastosios padėties valdymą atsakinga institucija – Vidaus reikalų ministerija.


Lietuvos kariai nuolat budėti pasienyje su Baltarusija nustojo gruodžio viduryje.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)