Etikos komisija: kol kas neaišku, ar dėl P. Gražulio balsavimo už kitą parlamentarą bus imamasi kokių nors tolimesnių veiksmų

Etikos komisija: kol kas neaišku, ar dėl P. Gražulio balsavimo už kitą parlamentarą bus imamasi kokių nors tolimesnių veiksmų


Etikos ir procedūrų komisijos narys Antanas Bagdonas teigia, kad kol kas nėra aišku, ar bus imamasi kokių nors tolimesnių veiksmų dėl to, kad Seimo narys Petras Gražulis balsavo už kitą Seimo narį jam nematant.


„Pasibaigus tyrimui, įvertinus P. Gražulio pasiaiškinimą, įvertinus vaizdo įrašą, kurį gavo iš apsaugos tarnybos, nustatė, kad Seimo narys P. Gražulis, nusisukus Seimo nariui Linui Jonauskui balsavo už jį ir dėl to P. Gražulis labai gailisi, kad netyčia, kaip jis teigia, gal prabalsavo už kitą Seimo narį“, – žurnalistams Seime teigė A. Bagdonas.


„Linas Jonauskas to nematė, jis buvo nusisukęs, vaizdo įraše tai puikiai matėsi, todėl jis savo paaiškinime ir sakė: aš nemačiau ir nežinau“, – taip pat pažymėjo jis.


Etikos ir procedūrų komisijos narys akcentuoja, kad buvo fiksuota, jog P. Gražulis padarė pažeidimą.


„Tai Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad Seimo narys pažeidė Seimo statuto 111 str. 4 dalį ir tokiu būdu sulaužė politiko elgesio normas Seimo Etikos ir procedūrų komisija taip pat įspėjo Seimo narį, kad tokie veiksmai tikrai nedera su Seimo nario elgesiu“, – sakė jis.

REKLAMA


Visgi, pasak A. Bagdono, kol kas sunku pasakyti, ar dėl šios situacijos bus imamasi kokių nors papildomų veiksmų.


„Ar bus kažkokie tolimesni veiksmai iš Seimo narių grupės kurie galėtų kreiptis į Seimą, kad jis kreiptųsi į Konstitucinį Teismą, ar iš Etikos komisijos sprendimas bus kad kreiptųsi į Seimą dėl tokio parlamentaro elgesio, šiuo metu atsakyti negaliu, artimiausias komisijos posėdis bus sausio mėnesį“, – teigė A. Bagdonas.


Penktadienį Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad, rugsėjo mėnesį priėmimo stadijoje balsuojant dėl Seimo rudens sesijos darbų programos patvirtinimo, Seimo narys Petras Gražulis balsavo už kitą Seimo narį jam nematant.


„Remiantis Seimo posėdžių salės stebėjimo kamerų užfiksuota vaizdo medžiaga, Seimo narys L. Jonauskas balsavimo metu buvo nusisukęs į Seimo narius, sėdinčius už jo esančioje eilėje. Balsavimo metu Seimo narys P. Gražulis ištiesė ranką per stalą ir palietė arba paspaudė objektą, esantį ant stalo ties Seimo nario L. Jonausko darbo vietoje esančiu informaciniu ekranu, arba atliko kitą veiksmą minėtoje vietoje”, – nurodoma Etikos ir procedūrų komisijos išvadoje.

REKLAMA


Etikos ir procedūrų komisija nusprendė įspėti P. Gražulį, kad kiekvienas Seimo narys privalo balsuoti asmeniškai, ir balso teisė negali būti perduota kitiems asmenims.


Vis tik P. Gražulis savo kaltę neigia ir pabrėžia, kad už L. Jonauską nebalsavo bei „nežino, kas buvo prieš pusę metų“.


„Deja, kiek aš žinau, jokios video medžiagos nėra, kad aš būčiau balsavęs už Jonauską“, – Seime žurnalistams sakė P. Gražulis bei pažymėjo, kad galimai jis balsavimo metu galėjo suklysti.


„Žinote, mes balsuojame šimtą kartų per dieną, dabar prieš pusę metų kur kas buvo, aš tikrai nežinau“, – piktinosi politikas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)