V. Mitalas: jeigu konservatoriai kerštaus, priimsiu tai kaip labai rimtą signalą susikrauti daiktelius

V. Mitalas: jeigu konservatoriai kerštaus, priimsiu tai kaip labai rimtą signalą susikrauti daiktelius


Seimo Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas tvirtina, kad jeigu TS-LKD frakcija kerštaus už tai, jog Laisvės frakcijos nariai palaikė pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos maitinimo sektoriui pratęsimą iki kitų metų pabaigos bei nepalaikys kanapių dekriminalizavimo projekto, tai bus priimta kaip rimtas signalas „susikrauti daiktelius ir eiti toliau“.


„Aš pasišypsau į ūsą ir konstatuoju, kad nėra linksma paramos ieškojimo kelionė, nei buvo anksčiau, nei yra dabar. Ar liks kažkoks kerštas iš konservatorių... Jeigu aš išgirsiu, kad lieka, tai priimsiu kaip labai rimtą signalą susikrauti daiktelius ir eiti toliau. Kol kas negirdėjau (apie galimą kerštą)“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė V. Mitalas.


Politikas aiškina, kad daug manevro laisvės dėl kanapių dekriminalizavimo projekto nėra, tačiau tai, jog reikia ieškoti paramos projektui, kurį pasirašė ne tik Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė, bet ir TS-LKD lyderis Gabrielius Landsbergis, verčia V. Mitalą šypsotis.


„Čia labai daug manevro laisvės nėra. Tai, kad mes prašome paramos dekriminalizavimo kanapių projektui, kurį pasirašė ne tik Aušrinė Armonaitė, bet ir Gabrielius Landsbergis, atrodo, net verčia šypsotis, kad Laisvės partija yra priversta ieškoti paramos konservatorių pirmininko pasirašytam projektui ir parama negarantuota, nes didelė partija ir visokių minčių įvairiems nariams kyla“, – tikino Seimo vicepirmininkas.

REKLAMA


Parlamentaras tvirtina, kad dėl marihuanos dekriminalizavimo ir Civilinės sąjungos projektų iš teisinės pusės viskas yra „labai aišku ir nekvestionuotina“ ir tai yra politinės valios generavimo klausimas.


„Čia yra dalykas, dėl kurio reikia kartu spręsti. Tai bus pirmieji signalai kaip dėliotis artimiausiu metu darbotvarkę, nes abu vadinami mūsų projektai yra apsvarstyti komitetuose, jiems yra pritarta ir parengti lydintieji projektai, jeigu to reikia.


Viskas iš teisinės pusės yra labai aišku ir nekvestionuotina, tai politinės valios generavimo klausimas ir pasimatys. Jeigu čia mes neturėsime geros valios ir palaikymo, tai nesuprantu, kaip mes galime kažkokiems kitiems darbams išsiruošti“, – aiškino V. Mitalas.


„Koalicija nedidelė, laikai nėra lengvi, tai aš kažkaip nepriklausomai nuo tų viešų pareiškimų, kurie čia buvo gana kaitrūs, neva koalicijos sutartį pažeidėme ar ką čia nuveikėme, tikiuosi, kad kolegos sutars, jog dirbti kartu yra didesnė vertybė negu dirbti atskirai“, – pridūrė jis.

REKLAMA


Praeitą trečiadienį susirinkęs konservatorių prezidiumas nusprendė, kad Laisvės frakcija balsuodama Seime dėl PVM lengvatų pažeidė valdančiosios daugumos susitarimą. Apie tai žurnalistams parlamente pranešė konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.


Praeitą savaitę prieš priimdamas 2023 m. biudžeto projektą Seimas nusprendė, kad 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maitinimo įstaigoms bus pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos kaip siūlė Vyriausybė. Su Ministrų Kabinetu nesuderintam sprendimui pritarė konservatoriai Mykolas Majauskas, Mindaugas Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai – tarp jų ir ministrė Aušrinė Armonaitė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)