G. Skaistė: NT mokesčio atidavimas savivaldybėms bus svarstomas šiek tiek vėliau

G. Skaistė: NT mokesčio atidavimas savivaldybėms bus svarstomas šiek tiek vėliau


Finansų ministrė Gintarė Skaistė tikina, kad siūlymas iš nekilnojamojo turto (NT) mokesčio surenkamas lėšas skirti savivaldybėms artimiausiu metu nebus svarstomas.  


„Šis pasiūlymas, kaip ir kiti mokestiniai pasiūlymai, bus pateiktas šiek tiek vėliau, negu planuota anksčiau, tai reiškia, kad arba pavasario sesijos pabaigoje, arba rudens sesijoje“, – trečiadienį žurnalistams teigė G. Skaistė.


Ministrė aiškina, kad visi Seimo nariai ir kiti įstatymų leidybos teisę turintys subjektai gali suteikti savo siūlymus. Tačiau, pasak jos, Vyriausybė linkusi palaukti su diskusijomis dėl sisteminės mokesčių peržiūros, kol sumažės neapibrėžtumas ekonomikoje


„Vyriausybė yra pasakiusi, kad mokesčius planuoja teikti šiek tiek vėliau, kai ekonominis apibrėžtumas bus didesnis ir bus galima matyti, kokios yra projekcijos ateičiai. Šiuo metu mokestinių pasiūlymų Vyriausybė neteiks“, – sakė politikė.


Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas portalui delfi.lt teigė, kad turėtų būti imamasi daug uždirbančių iš individualios veiklos mokesčių peržiūrėjimo bei jų didinimo. Taip pat, anot jo, šiuo metu neturėtų būti atidedamas investicinės sąskaitos klausimas bei reikėtų priimti sprendimą, kad NT mokestis nuo šiol keliautų ne į centrinį, tačiau į savivaldybių biudžetus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)