I. Šimonytė: COVID-19 apribojimų turėtų mažėti

I. Šimonytė: COVID-19 apribojimų turėtų mažėti


Premjerė Ingrida Šimonytė sutinka, kad koronaviruso atvejų pikas šalyje jau pasiektas ir teigia, kad ilgainiui COVID-19 suvaržymų turėtų mažėti.


„Atvejų piką turbūt, kad jau esame praėję, bet kituose frontuose situacija yra sudėtingesnė, todėl, kad reanimacijos dar labai reikšmingai nelaisvėja, ligoninių paprastų lovų užpildymas didėja“, – LRT radijui teigė I. Šimonytė.


Premjerė taip pat mano, kad ateinančias kelias savaites bus fiksuojami ir nemaži mirčių skaičiai, ypač vyresniojo amžiaus žmonių grupėje.


„Jeigu piko metu arba iki piko didžiąją dalį užsikrėtimų sudarė mokyklinukai ir jų tėveliai, tai dabar akivaizdu, kad tais užsikrėtimais yra pasidalinta taip pat ir su seneliais, ir proseneliais. Ir matome ženkliai didesnius skaičius sergančių ar užsikrėtusiųjų vyresnių žmonių. Tarp mirštančių žmonių tokių yra dauguma, dauguma yra neskiepyti vėlgi. Tai bus čia, matyt, ne tik, kad palankūs skaičiai“, – atkreipė dėmesį ministrė pirmininkė.

REKLAMA


Vis tik I. Šimonytė mano, kad ilgainiui COVID-19 apribojimų turėtų mažėti.


„Tikrai manau, kad tų apribojimų turėtų mažėti, jei neatsitiks kažkas nenumatyto, tarkime, kokia nors nauja mutacija neišdygs kažkur pasaulyje. Tačiau net jei taip ir bus, mums visiems reikės galvoti apie rudenį – rudens bangą, kai COVID–19 vis tiek sugrįš“, – sakė ji.


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys taip pat pirmadienį teigė, kad koronaviruso tendencijos rodo, jog Lietuva perkopė COVID-19 pandemijos piką, tačiau pati pandemija, pasak jo, tęsiasi.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)