A. Armonaitė: dabartiniai karantino paskelbimo kriterijai neturėtų būti keičiami

A. Armonaitė: dabartiniai karantino paskelbimo kriterijai neturėtų būti keičiami


Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad koronaviruso atvejų skaičiai neabejotinai augs, tačiau viliasi, kad karantino paskelbti nereikės.


Jos teigimu, dabartiniai kriterijai, pagal kuriuos karantinas būtų skelbiamas reanimacijoje gydomų COVID-19 pacientų skaičiui pasiekus 240, yra tinkami, tad neturėtų būti keičiami.


„Tikiuosi, kad nebus, esu už tai, kad jo nebūtų. Taip, esu už tai, kad Vyriausybė nekeistų jokių kriterijų, kuriuos nusistatė, – 240 reanimacijos kovidinių lovų“, – pirmadienį žurnalistams sakė A. Armonaitė. Pasiūlymų keisti šį skaičių, pasak ministrės, Vyriausybėje nėra.


„Atvejai tikrai augs ir visiems mums padėti, kad nereiktų jokių sprendimų, t. y. truputį atsargiau elgtis, ir aš tikiuosi, kad karantino nebus“, – tęsė ministrė.


Kaip anksčiau yra sakęs sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, karantinas galėtų būti paskelbtas, jei reanimacijoje gydomų COVID-19 pacientų skaičius pasiektų 240 lovų. Pats karantinas truktų 3–4 savaites.


Naujausiais Statistikos departamento duomenimis, reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose šiuo metu COVID-19 pacientai užima 93 lovas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)