A. Armonaitė verslų uždarymą vertina skeptiškai: daugiausia sergančiųjų – kitur

A. Armonaitė verslų uždarymą vertina skeptiškai: daugiausia sergančiųjų – kitur


Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako skeptiškai vertinanti galimybes, pasiekus tam tikrus sergamumo rodiklius, įvesti papildomus apribojimus verslui, apie kuriuos praėjusią savaitę prakalbo Vyriausybė.


„Neslėpsiu – esu skeptiška dėl ekonominių veiklų ir verslų uždarymo galimybės. Net ir laiko apribojimai, mano vertinimu, neturėtų būti svarstomi, nes mes labai gerai žinome, kur yra užsikrėtimai“, – trečiadienį LRT radijui tvirtino A. Armonaitė.


Pasak ministrės, didžiausią dėmesį viruso valdymui reikėtų skirti švietimo įstaigose.


„Mokyklinio amžiaus vaikučiai, jų tėveliai dabar labiausiai serga. Tą rodo duomenys. Mes turime padaryti viską, kad padėtume švietimo įstaigoms tą virusą aptikti ir su juo kovoti“, – mano ji.


Ekonomikos ir inovacijų ministrė laikosi pozicijos, kad visų verslų apribojimas turėtų labai menką įtaką viruso plitimo mažinimui, tačiau padarytų didelę žalą ekonomikai.


„Epidemiologiniu požiūriu ekonominių veiklų uždarymas kelia abejonių, ar duotų kažkokį teigiamą efektą, o ekonominis poveikis būtų, žinoma, neigiamas“, – aiškino politikė, kartu pabrėždama, kad šiuo metu pasitelkiami įrankiai yra tinkamas būdas valdyti COVID-19 pandemiją.

REKLAMA


„Mes turime skiepus, mes turime galimybių pasą. Aš tvirtinu, kad jis pasiteisino, nes kitoje svarstyklių pusėje mes turėtume uždarymus. Dabar absoliučiai viskas veikia, ir su šiais įrankiais mes galime išvengti uždarymų“, – tikino A. Armonaitė.


Praėjusį trečiadienį Vyriausybė aptarė koronaviruso pandemijos valdymo paketą ir paskelbė, nuo kada įsigalios naujieji COVID-19 ribojimai, apimantys galimybių paso taikymą, kaukių dėvėjimo pokyčius, izoliacijos po kontakto su sergančiuoju tvarką pasiskiepijusiems asmenims.


Vyriausybės pasitarimo metu sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė pristatė COVID-19 pandemijos valdymo pokyčius, kuriuos Ministrų Kabinetas turėtų priimti ateinantį pirmadienį.


Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtą pandemijos valdymo priemonių planą siūloma taikyti, jei reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių užimtumas dėl COVID-19 pacientų pasiektų 240 lovų.

REKLAMA


Pasiekus šią ribą, galėtų būti įvedamas renginių draudimas, profesionalaus sporto renginiai be žiūrovų, prekybos ploto ribojimo didinimas iki 50 kv. m, naktinių klubų, viešojo maitinimo įstaigų, nebūtinųjų prekių parduotuvių, laisvalaikio ir pramogų paslaugų uždarymas (arba darbo laiko ribojimas).


Taip pat būtų siūloma įvesti nuotolinį darbą, nuotolinį ugdymą ir aukštąjį mokslą, taip pat neformalaus ugdymo bei susibūrimų ribojimą.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>