Paramos akcija „Maltiečių sriuba” kviečia į senelių pagalbos šauksmą atsiliepti gerumu

Paramos akcija „Maltiečių sriuba” kviečia į senelių pagalbos šauksmą atsiliepti gerumu


Šiemet paramos akcija „Maltiečių sriuba“ vyks jau keturioliktą kartą ir jos tikslas išlieka tas pats – surinkti lėšų skurdžiai gyvenančių vienišų senelių ir neįgaliųjų globai bei maitinimui.


Visą gyvenimą sąžiningai dirbę, sulaukę garbaus amžiaus ar sukaustyti negalios mūsų šalies žmonės tampa priklausomi nuo aplinkinių gerumo – 2018 m. vidutinė pensija buvo mažesnė nei skurdo rizikos riba, kuri siekia 345 eurus. Tuo tarpu vidutinė pensija yra dar mažesnė. Taigi didžiausias skurdo lygis yra pensinio amžiaus žmonių grupėje – vieniši gyvenantys senatvės pensininkai, gaunantys vidutinę senatvės pensiją ir neturintys kitų pajamų, atsiduria žemiau skurdo rizikos ribos.


Perskaitę tokią statistiką, galime pradėti ieškoti kaltų – kur žiūri valdžia, priežiūros tarnybos galėtų rūpintis geriau, giminaičiams ir kaimynams reikėtų prisiimti atsakomybę... Vėl kalbos – kas, už ką, kodėl. O pagalbos laukiantis žmogus nuo tų kalbų lieka dar vienišesnis.


Maltiečiai jau daugiau kaip 25 metus visoje Lietuvoje globoja, maitina ir remia tokius bėdon patekusius žmones. Šiuo metu yra lankoma 2600 senų ir neįgalių žmonių, kurių priežiūrai akcijos metu reikia surinkti 260 000 eurų. Toks globojamų senolių skaičius nesikeičia jau kelintus metus – maltiečiai yra apskaičiavę, kad už akcijos metu surinktą sumą su savanorių pagalba gali kokybiškai pasirūpinti būtent tokiu skaičiumi žmonių. Vieni seneliai išeina į amžinybę, imamasi kitų globos, nes pagalbos laukiančiųjų nemažėja.

REKLAMA


Už 2018 m. akcijos metu surinktas aukas maltiečiai visus metus maitino ir globojo vienišus, ligotus žmones 40 Lietuvos vietovių. Šiemet pagalbos geografija dar išsiplėtė – prisidėjo Skuodas ir Šalčininkai. „Džiaugiamės, kad vis daugėja stiprių žmonių, kuriems savanoriška veikla ir dalijimasis gebėjimais, laiku yra neatsiejama jų gyvenimo dalis. Tai pačių įvairiausių profesijų žmonės, kurių tikroji specialybė yra meilė, kad nors valandą vienišas žmogus būtų kuo mažiau liūdnas, kuo daugiau mylimas“, – jautriai sako „Maltiečių sriubos“ organizatorė Rasa Stukienė.


Maltiečiai kviečia visus prisidėti prie akcijos aukojant trumpaisiais numeriais: 1418 – 3 eurai, 1408 – 5 eurai. Didesnė suma – maltieciusriuba.lt


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)